Козятинська ТВК з новообраним головою провела своє 2-е засідання

Козятинська ТВК з новообраним головою провела своє 2-е засідання
  • В суботу 12-го жовтня в приміщенні колишньої районної ради на своє робоче засідання зібралася ТВК (Територіальна виборча комісія).
  • На порядку денному було чотири питання. Два із них — організаційного характеру, а 3-4 розгляду по суті. Головував на
  • засіданні голова ТВК Ілля Людвік.

Третім питанням порядку денного було прийняття заяви територіальною виборчою комісією від кандидата в депутати Володимира Макогона про його входження до депутатського корпусу Козятинської міської ради. Член комісії Віталій Мазай запропонував, щоб на момент прийняття документів від кандидата в депутати, оголосити 2 хвилинну перерву, але члени комісії прийняли рішення, якщо ніхто із членів комісії із зали засідань не виходить, то голова ТВК за рішенням комісії може взяти заяву кандидата в депутата і документи, які підтверджують його особу, не перериваючи засідання. 

По кандидатурі Володимира Макогона було проведено голосування і лікар Володимир Макогон став депутатом Козятинської міської ради, замінивши на цій посаді Наталію Міщенко, яка написала заяву на дострокове припинення своїх депутатських повноважень.

Увійшла до депутатського корпусу ще Анастасія Жарська. Вона на цій посаді замінила Артема Ольхом’яка. Як повідомили у ТЦК, рішення по Анастасії Жарській було прийнято позитивно на минулому засідання комісії.

Відео дня

В тому ж третьому питанні голова ТВК озвучив пропозицію уповноважити спеціаліста права, адвоката Віталія Мазая, щоб він озвучив в сесійній залі рішення комісії про входження до депутатського корпусу  Анастасії Жарської та Віталія Макогона на найближчій сесії Козятинської міської ради. ТВК одноголосно підтримала пропозицію голови комісії.

Останнім питанням виборчої комісії було судовий позов Тетяни Костюк у Вінницькому адміністративному суді щодо не правомірності припинення її депутатської діяльності з боку її політичної партії.

З цього приводу слово мав правозахисник Віталій Мазай. Він повідомив, що Козятинська міська комісія виступає співвідповідачем за позовом відкликання депутата Тетяни Костюк. Вона в суді оскаржує рішення партії. 

— Для забезпечення позову нас зобов’язали не приймати рішення по депутатах Костюк і Василюк до остаточного прийняття рішення Вінницьким адміністративним судом. Але щоб наша комісія була там належно представлена, я пропоную направити до суду уповноваженого члена комісії, щоб він міг викласти позицію комісію в суді і відповідно захистити наші інтереси тому, що ми приймали рішення відповідно до чинного законодавства, — казав Віталій Мазай

Комісія вирішила і проголосувала, що інтереси ТВК в суді буде представляти адвокат Віталій Мазай. 

Всі питання порядку денного комісія вичерпала і голова голова ТВК Ілля Людвік закрив засідання комісії 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up