Двох депутатів від «Батьківщини» позбавили мандатів

Двох депутатів від «Батьківщини» позбавили мандатів
  • У депутатському корпусі нашої міської ради можуть бути зміни.
  • Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» вирішило відкликати двох своїх представників — Сергія Матвіюка та Олександра Ковернегу.
  • Депутати кажуть — будуть оскаржувати це рішення у суді. Подробиці у нашій публікації

Міська рада восьмого скликання не пропрацювала ще три повних роки, а у лавах депутатів вже декілька разів ставалися зміни. Достроково припиняли повноваження і обранці від «Української стратегії Гройсмана», і від «Батьківщини», і від «Європейської солідарності». Не виключено, що у раді нинішнього скликання ми знову побачимо нові обличчя — всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» вирішило відкликати двох своїх представників із Козятинської міської ради. Йдеться про Сергія Матвіюка та Олександра Ковернегу. Вони пройшли до ради за єдиним виборчим списком.

Усе почалося ще на початку червня. Вінницька обласна організація всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» зібралася на конференцію. На засіданні розглядали питання про внесення пропозиції щодо відкликання Сергія Матвіюка та Олександра Ковернеги з Козятинської міської ради за народною ініціативою. А минулої п’ятниці, 22 вересня у столиці провели засідання політичної ради партії «Батьківщина». Саме на цьому засіданні прийняли рішення про відкликання Сергія Матвіюка та Олександра Ковернеги з міської ради.

Про своє рішення «Батьківщина» повідомила територіальну виборчу комісію, яка зібралася на засідання 26 вересня. За процедурою, члени ТВК мали визнати обраними наступних за списком депутатів, які проходять до міської ради від партії «Батьківщина». Це мали бути Людмила Семенюк та Андрій Варвальський, оскільки саме вони йдуть у єдиному виборчому списку одразу після Сніжани Явної, яка є діючим депутатом. Втім члени територіальної виборчої комісії провалили голосування — за було 6 із 11 присутніх. Аби прийняти рішення, підтримати його мають як мінімум дві третіх від усіх, хто проголосував.

Відео дня

Сергій Матвіюк, якого «Батьківщина» вирішила відкликати з міської ради, стверджує — вони з Олександром Ковернегою будуть оскаржувати це рішення у суді і вже подали відповідний позов.

— Мене не викликали ані в Київ, ані у Вінницю, — каже Сергій Матвіюк. — Підставу, чому мене виключили, мені теж не повідомили. Мені не надсилали навіть копію рішення, його надали голові територіальної виборчої комісії.

Додамо, що у Вінницькій області це не перший подібний випадок. Ще раніше «Батьківщина» відкликала двох своїх представників із Оратівської селищної ради. Цей випадок отримав широкий розголос в області. Депутати, яких позбавили мандатів, не лише подали до суду, аби оскаржити рішення політичної ради та зупинити постанову місцевої територіальної виборчої комісії, якою визнали обраними наступних за списком депутатів, а й зверталися до голови «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Попри те, що суд ухвалив призупинити дію постанов, якими територіальна виборча комісія обрала наступних за черговістю кандидатів, на найближчій позачерговій сесії їм вже видали посвідчення.

Як вирішиться ситуація у Козятині — побачимо згодом.

 

Читайте також:

Рада схвалила законопроєкт про електронне декларування. Що це означає?

Про найболючіші потреби: Більше півсотні медиків козятинської ЦРЛ підписали лист-звернення до депутатів

Що про звіти перших осіб громади кажуть люди?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Микола Олександрович

    майстри клікбейту, відчуваєте різницю між "позбавили мандатів" та "побачимо згодом"? подумайте, погуляйте, звіртесь із словниками, може відчуєте врешті

keyboard_arrow_up