Джерело біля Вернигородка за "шубиним" ставом"

Джерело біля Вернигородка за "шубиним" ставом"

Олександр Голодняк, якому майже 80 років, спадковий церковний майстер від батька та діда. Нині він опікується будівництвом каплички в урочищі "Грім", на берегах Гуйви. Про це ми повідомляли у серпні минулого року.

— Після перенесеної операції на очах, я частково відновив зір, — розповів він газеті "RIA-Козятин". — Мені двічі снився один і той же сон. Ніби біля невеликого болота, на схилі пагорба, де навколо молодий сосновий ліс, я ставлю невелику луб’янку над джерелом.

За його словами, одного разу він розповів про цей сон незнайомому чоловіку, який направив у Вернигородок, за "шубин став". Коли син привіз пана Олександра туди, то сон став ніби реальністю.

— Джерело я огородив, а на дверцятах написав: "Ти людина?", щоб його не руйнували, — розповідає Олександр. — Згодом вернигородчани назвали джерело "Божим" та попросили збудувати капличку навколо нього.

Відео дня

Зі слів Олександра, йому допомагають різні люди, з різних конфесій, адже вода, як і Бог, об’єднує.

На стіні запланованої каплички напис: "Боже, Україну бережи".

Ми побували в урочищі "грім", скуштували води з джерела. Вода дійсно смачна та збадьорює. З особистого прикладу скажу, що вона хоча і холодна, проте горло від неї не болить. Та й сама природа навколо зцілює. Сюди хочеться приїхати знову.

На території джерела тривають роботи, є паркан, вимощена з плитки стежка.

Вода, як віра, хто вірить — для тих вона цілюща, хто ні — для тих просто корисна та смачна.

Віталій Креденцер

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up