Зупинилася машина і за шкірку викинули чотирьох собачат

Зупинилася машина і за шкірку викинули чотирьох собачат
  • У середмісті Козятина підкинули під багатоповерхівку цуценят.
  • Дівчина, яка живе в будинку, знайшла їм будку і взялася підгодовувати малечу. Але сусіди стали обурюватися, мовляв, хто приволік до двору тварин і стали обмірковувати: потруїти їх чи приспати.
  • Чотирилапиків довелося вивезти із двору багатоповерхівки

До редакції нашої газети звернулася волонтерка Людмила. Вона розповіла, що до п’ятиповерхівки на вулиці Незалежності підкинули чотирьох цуценят. Під’їхала машина, тваринок взяли за шкірки і викинули обабіч дороги. Це побачили діти, які гралися на дитячому майданчику. Щенята одразу сховалися в кущі.

Ліля, яка мешкає у цій багатоповерхівці, взялася доглядати цуценят. Звернулася до Людмили, щоб волонтерка допомогла роздобути будку. Хатинку для тварин швидко знайшли. Аби малеча нікому не заважала, будку поставили в чагарниках, подалі від людського ока.

Минуло декілька днів і, за словами Людмили, в чаті будинку почали обговорювати, що робити з цуценятам. Один із мешканців обурливо написав «хто приволік собак, розсадників вірусів та інфекцій?» «Чого ж приволокли? Їх викинули, це діти бачили. Небайдужа людина поставила їм будиночок, буде підгодовувати, можливо знайдемо їм власника», — відповіла на це одна дівчина. Тоді один із сусідів запропонував мешканцям будинку вирішити, що робити з собаками — або отруїти їх, або приспати.

Відео дня

— Вже сьогодні двірник підходив з якимось чоловіком, щоб цю будку винести, — продовжує Людмила. — Ліля знов дзвонить до мене і питає: «Люда, що робити?» А що робити? У нас у всіх вдома перетримка, ви знаєте, у кожної з нас вже мініпритулки. У Козятині немає приміщення для перетримки. До Єрмолаєвої звертатися — немає толку. Нас ніхто не чує і не чув. Ми і з Пузирем дружили свого часу, росли разом, але їм по барабану це. На нас вони не зароблять копійки, тому вони цим не переймалися і не переймаються далі.

Волонтери наголошують — заклик до того, щоб робити тваринам шкоду, це так само протизаконно, як і цю шкоду нанести.

— Мало було людям місця, але це двір, ви навіть туди не йдете, там чи котельня, чи що, величезний горіх, цуценята були сховані там, діти з ними гралися, — каже Людмила. — Ці цуценята такі добрі, лагідні, ми їх їжею забезпечували, вони спали в тій хатинці, їм було там добре. Але ж ні, мешканці будинку проти. Людей війна не змінює. Щоб мали думати, чому воїни наші, хлопці там рятують тварин і везуть сюди в більш-менш спокійні місця, тут люди, яким нудно, подають ідеї потруїти або приспати. Це ж ненормально. Ви живете, дякувати Богові, більш-менш спокійно, ви спите в теплих ліжках, ви маєте, що поїсти і ви таке пропонуєте. Це не по-людськи, це ненормально.

Аби уберегти чотирилапиків від біди, волонтери знайшли місце для їх тимчасової перетримки. Туди поки відвезли цуценят. Але довго їх там тримати теж немає можливості — якщо вони почнуть надокучати людям, які живуть поруч, сусіди будуть обурюватися і песиків доведеться знову забирати й шукати для них нове місце.

— Сподіваємося, що нас хоча б з того місця, де вони зараз, не проженуть і ми встигнемо їх роздати, — каже наостанок Людмила. — Але це всі чотири дівчинки, зрозуміло, чому їх викинули. Нехай люди відгукнуться. Ми в подальшому допоможемо зі стерилізацією.

Якщо хочете забрати цуценя — телефонуйте за номером (073) 633-30-07 або (063) 605-92-04.

 

Читайте також:

На Козятинщині розкладатимуть приманки від сказу для диких тварин

Як можна назвати людину, яка вивезла до лісу маленьких собачат

Хворого лебедя з Козятина прихистили в Іллінецькій «Лісовій казці». Історія порятунку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юля Ткачук

    Серце болить таке читати 😢😢😢
    Коли ж люди почнуть відповідати за такі вчинки ...((((
  • Ivan Volodumurovich

    Чому відразу підкинути? Це виводок диких тварин синантропного виду,  їх ареал існування,  це помийки та сміттєзвалища,  покинуті будівлі та промзони. Ці тварини безконтрольно розмножуються.  Зграя цих синантропів може спокійно загризти дитину та навіть дорослу людину. Неможливо викинути  те, що живе на помийках.
  • Татьяна К

    Впевнена ,що ті хто запропонував отруїти цуценят вороги України і підтримують русофїашистів.Їх потрібно здати в СБУ.А ще їх наздожене Карма за таке відношення до тварин.І будуть горіти в пеклі.
  • Татьяна Волосенко

    Люди добрі! Ви подивіться на очі цього цуценятка! Як можна його отруїти чи втопити? Невже в місті не знайдеться чотири (лише чотири!!!) сім'ї, які могли б дати притулок цим тваринам? За вашу доброту вони вам віддячать своєю відданостю! Знаю, що будуть писати: "Якщо така розумна, то сама забери!" Зразу ж відповідаю: "Я не маю фізичної можливості!".

    Татьяна Волосенко reply Татьяна Волосенко

    Ivan Volodumurovich https://fb.watch/ncKA3X-4Ek/

    Ivan Volodumurovich reply Татьяна Волосенко

    Tetyana  Volosenko  хто "спасає"? І що потім? Викинуть кастрованим на помийку з кліпсою у вусі. Це синантропи.

    Татьяна Волосенко reply Татьяна Волосенко

    Ivan Volodumurovich  Дійсно, навіщо люди спасають собак, котів, ризикуючи своїм життям? А вас ніхто не примушує брати песика! Знайдуться добрі люди і не дадуть пропасти цуценяткам!

    Ivan Volodumurovich reply Татьяна Волосенко

    Tetyana  Volosenko а маленьких пацюків  теж гарненьки очееята, але на них ніхто не звертає уваги коли проводять дератизацію. Навіщо людям синантропні  тварини  з помийки?

keyboard_arrow_up