Загасив на городі картоплиння і третій рік судиться, щоб скасувати штраф

Загасив на городі картоплиння і третій рік судиться, щоб скасувати штраф
  • Палив чи не палив? Восени 2021 року працівники ДСНС виписали Івану Гайдучку штраф за спалювання бур'яну на городі.
  • Але козятинчанин не визнає своєї вини, найняв адвоката і подав позов до суду.
  • На одному з судових засідань був наш журналіст

Конфлікт між Іваном Гайдучком та службою ДСНС стався у вересні 2021 року. ДСНСники склали на нього протокол за те, що він на своїй земельній ділянці спалював рослинність. КонфліктПан Іван не погодився з накладанням на нього штрафних санкцій і звернувся з позовом до суду. У четвер, 25 січня, відбулося чергове судове засідання у справі. Вела адміністративну справу №133/ 3850/21 суддя Козятинського міськрайонного суду Ірина Кучерук. Вона через секретаря з’ясувала, чи забезпечена явка сторін позивача і відповідача. Коли секретар відповіла, що так, суддя попросила в учасників судового засідання підтвердити документально, що саме вони є учасниками судового процесу.

Справа в тому, що суддя Кучерук стала вести цю судову адміністративну справу після того, як позивач зі своїм адвокатом дали відвід судді, яка  раніше головувала на судових засіданнях.

На початку судового засідання вона запитала у сторін, чи є у них заяви чи клопотання  у справі. Коли ні першого, ні другого у сторін спору не було, головуюча надала слово позивачу, щоб він розповів у зв’язку з чим на нього було накладено адміністративне стягнення і мешканець села Козятин Іван Гайдучок став розповідати.

Відео дня

— У вересні 2021 року на моїй земельній ділянці хтось підпалив купу бур’яну, який я планував порізати комбайном і зробити з нього мульчу чи приорати. Коли я побачив, що бур’ян горить, я пішов його затушити. Через пару хвилин на вулицю Водокачну, куди виходить моя земельна ділянка, приїхали ДСНСники і кажуть: ти, брат, попав, давай паспорт, ідентифікаційний код і ми будемо складати протокол. Я пішов по документи на вулицю Медову, де проживаю. Один із вогнеборців хотів йти зі мною, але я йому сказав, що нічого ходити моєю територією. Коли я був на своєму подвір’ї, ДСНСники переїхали на вулицю Медову і викликали наряд поліції. Коли приїхали у бронежилетах і з автоматами в руках два наряди поліції, наче у фільмі-бойовику, я закрився у хаті. Вони погомоніли з пів години, потім поліцейські поїхали, а вогнеборці пішли свідків шукати і писати протокол. 

Суддя запитала позивача, чи він знає, хто на його земельній ділянці міг розвести багаття. Іван Гайдучок відповів, що таких не знає, але може підозрювати одного з колишніх членів своєї родини і продовжив розповідь. 

— У грудні того ж року мене викликали в Управління ДСНС, щоб я протокол підписав. Поставили до відома, якщо грошей не заплачу, то сума стягнення з 3-х тисяч 60 гривень перетворюється у 6 тисяч 120 гривень. Я їм кажу: я пенсіонер, для такого питання мені потрібен адвокат від безоплатної правової допомоги. Так було? — звернувся Іван Гайдучок у судовому засіданні до відповідача, представника ДСНС. Той відповів, що позивач просив правову допомогу в усній формі, а треба було це зробити, написавши заяву.

— Пішов я з Козятинського відділу ДСНС, нічого не підписавши, і найняв приватного адвоката, — продовжив розповідь Іван Гайдучок. —  З ним я подав заяву до суду.

Суддя Кучерук у відповідача запитала, чи є у нього питання до позивача? Відповідач сказав головуючій, що питань у нього немає.

Аналогічне питання суддя поставила захиснику інтересів позивача адвокату Петру Сушку. У Петра Сушка були питання до свого підзахисного. Він запитав у пана Івана. 

— У протоколі йдеться, що ви спалювали на своєму городі якусь рослинність. Поясніть суду, що це за рослинність була?

— Я нічого не спалював, я бур’ян і картоплиння загасив. Коли вогнеборці приїхали, то вже нічого не горіло, — сказав Гайдучок.

— Ваша честь, — звернувся захисник позивача до судді. — Протокол оформлений з порушенням процесуальних норм. Рослинність — це все, що росте, а якщо щось горіло, то це могли бути тільки залишки рослинності. У мене до відповідача є ще пару питань, але я їх йому задам, коли йому суд надасть слово. 

На цьому суддя оголосила перерву в судовому засіданні, а потім  судове засідання перенесли на  26 лютого. 

 

ВРІЗ: «Я нічого не спалював, я бур’ян і картоплиння загасив. Коли вогнеборці приїхали, то вже нічого не горіло», — каже Іван Гайдучок

 

Пенсіонер судиться з 2021 року. У четвер, 25 січня, відбулося чергове судове засідання у справі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ольга

    А куди ж його дівати те картоплиння і бур'ян
  • Оксана

    Всю осінь палять ,неможливо вікна відчинити димова завіса стоїть. То нікого не бачать ,а одного Гайдучка  судять
  • Микола Олександрович

    треба було цьому дегану город піною залити, щоб там не росло ще нічого років 10
  • Алена

    Цікаво а що буде котрі люди! Палили літом, при температурі 32 градуса

keyboard_arrow_up