Янгол, карта України та вертеп: як прикрасили Козятин до свят

Янгол, карта України та вертеп: як прикрасили Козятин до свят
  • Попри те, що від головної ялинки цьогоріч відмовилися, до Різдвяно-Новорічних свят місто таки причепурили.
  • Розповідаємо, що нового ми побачимо на площі і скільки це коштувало нашому бюджету, як виглядають оформлені фото-зони, а де ввечері не вдасться зробити світлину на пам’ять

Цьогоріч Різдвяно-Новорічне оформлення центру міста відрізнятиметься від того, що ми бачили попередні роки. Не буде головної ялинки, адже більшість козятинчан проголосували проти, коли міська рада проводила опитування. Не буде й прикрашених гірляндами маленьких ялинок на площі. Не буде також звичних для нас фігури Діда Мороза, цифр, що позначають прийдешній рік та символу Нового року, які завше ставили біля зеленої красуні. Втім святкові фото-зони цьогоріч будуть.

Чепурити місто почали ще на початку минулого тижня. Як розповідали нам у Міському будинку культури, завершити оформлення усіх фото-зон планували ще до 24 грудня, втім монтаж деяких декоративних елементів до Різдва завершити не вдалося, тому процес трохи затягнувся. Тепер детальніше розповімо, що встановили на площі і покажемо, як це все виглядає увечері.

На сходах до Міського будинку культури поставили дерев’яний вертеп з керамічними фігурами: Діва Марія схилилася над колискою, в якій лежить маленький Ісус, позаду неї — янгол, а поруч — Йосип, Мудреці та Ірод, а також фігури тварин.

Відео дня

Ми вже бачили цю інсталяцію торік, але цьогоріч її вигляд трохи змінився. Все тому, що під час попередніх свят конструкцію поламали, тому її довелося лагодити, а на низ вертепу натягнули сітку, щоб вберегти фігури від руйнування.

Праворуч від входу до Міського будинку культури поставили металеві конструкції, на яких сніговики, що грають на музичних інструментах, скрипічний ключ, червона шапка та рукавичка. Їх під’єднали до мережі, тож увечері, коли є світло, фото-зони світяться. До речі, усі ці елементи ми також бачили на площі минулого року.

На зеленій зоні ще до вихідних встановили три ялинки з гірлянд, які світяться синьо-помаранчевими кольорами. Їх також використовували при оформленні попередні роки. А поруч із цими ялинками поставили фігуру янгола та карту України, прикрашені гірляндами. Швидше за все, вони з’явилися на площі тільки надвечір у понеділок, 26 грудня, тому що коли ми навідалися до фото-зон того дня, монтаж цих двох фігур ще не був повністю завершений — вони не світилися, тому що не були під’єднані до мережі. Попри це, козятинчани, які прийшли на площу, вже робили там фотографії.

Янгол та карта України — це саме ті елементи, яких ми не бачили попередні роки, адже вони нові. Придбали їх у середині грудня. За даними електронної системи державних закупівель Prozorro, на ці декоративні елементи витратили 25 тисяч гривень, а купили їх у козятинського підприємця.

Ще дві фото-зони оформили у фойє міського будинку культури. Нагадаємо, там встановили штучну ялинку, яку прикрасили новорічними іграшками та жовто-блакитними прапорами, муляж каміну, а також плетені крісла та столик.

Та якщо захочете сфотографуватися там з дітьми увечері після роботи, мусимо вас розчарувати — фото-зони працюють лише доти, доки працює будинок культури. Ми були на площі о 19:10 і на той момент Будинок культури вже був зачинений, тому всередину ми не потрапили. Тож якщо хочете зробити фото біля ялинки, радимо навідатися на площу вдень.

 

Читайте також:

«Діти зробили неймовірне»: у Козятині відбулася прем’єра вистави «Дюймовочка»

Дідух, засніжений Мангеттен і краєвид козятинської церкви представили на виставці

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up