Якщо батьки напишуть більше 60 заяв, то садочок №6 відкриють 10 жовтня

Якщо батьки напишуть більше 60 заяв, то садочок №6 відкриють 10 жовтня
  • Ситуація. До редакції газети «RIA Козятин» звернулися батьки, чиї діти відвідували садочок №6 до того, як його закрили на ремонт.
  • В телефонній розмові батьки попросили нас, щоб ми приїхали на зустріч у міську раду.
  • За інформацією, яку мали батьки дітей, садочок мають взагалі закрити 

Коли ми зайшли до зали сесійних засідань депутатів міської ради, там вже був заступник міського голови Павло Холковський і щось записував у свій блокнот. Почувши позицію батьків, він набрав по мобільному зв’язку начальника управління освіти та спорту Інну Мадей і попросив, щоб та піднялася у зал сесійних засідань.

Пані Мадей розповіла, що в садочку №6 ще тривають ремонтні роботи і всі дошкільнята мають можливість бути закріпленими за іншими садочками.

На це одна із мам розказала про ситуацію, яка трапилася цього тижня.

Відео дня

— Четвертого вересня був похмурий, прохолодний день. Коли пролунав сигнал повітряної тривоги, дітей підняли з ліжечок і в чому вони спали, у шортиках, повели в укриття. Зараз погода ще якось дозволяє переводити дітей в укриття, в чому вони сплять. А коли похолодає, встигне персонал садочка одягнути 29 дітей, щоб перевести їх в укриття? Чи й зимою поведуть дітей в тому, в чому спали?

Інна Мадей відповіла, що в кожній групі є не більше 15 дітей. І звернула увагу на іншу проблему.

— Після завершення ремонту в садочку виникне питання харчування дітей і енергетичних носіїв. Коштів на це немає, — сказала керівник освіти.

— Депутатський корпус виділив вам ту суму, яку ви просили. Що сталося, що тепер коштів не вистачає? Значить вам потрібно було запросити більшу суму, —  сказав  один із найактивніших батьків зустрічі, депутат міської ради Сергій Матвіюк.

Але Інна Мадей не встигла відповісти, в зал засідань прийшла міський голова Тетяна Єрмолаєва і Сергій Матвіюк запитав у очільниці міста, коли буде відкритий 6-й садочок, який закрили на ремонт півтора року тому. Але прямої відповіді одразу не отримав. 

Дискусія навколо відкриття садочка №6 тривала хвилин десять. Обговорили кількість дітей у групах і що вони мають бути приблизно одного віку. Один із батьків зауважив:

— Це коли дорослим по 30 і 32 роки, то великої різниці між ними майже немає, а коли це діти 4–5 років, то різниця є велика, тому що старші будуть ображати менших. Говорили про укриття, на що одна із мам сказала, що 100% безпеки не дає жодне укриття.

— Вирішили питання з ремонтом. Якщо заяви напишуть достатня кількість батьків, то садочок буде відкрито 10 жовтня. Весь персонал садочка на місці і отримує заробітну плату, — сказала міський голова.

Одна із мам зауважила, що ремонтних робіт у садочку №6 ще багато і до 10 жовтня будівельна група не встигне, адже вона задіяна на ремонтах у ліцеї №1.

— Коли буде написано достатня кількість заяв від батьків, що вони хочуть, щоб їхні діти відвідували 6-й садочок, то начальник управління освіти забере робочу групу з першого ліцею у садочок № 6 і вони швидко завершать ремонт. Тільки коштів на харчування дітей і комунальні платежі виділених немає. А садочок №6 може бути відкритий 10 жовтня 2023 року, — сказала міський голова і така відповідь більшу частину батьків влаштувала.

Вже на вулиці батьки обмінювалися враженнями між собою. Всі вони сходились на тому, що якби батьки дошкільнят знали, що з’являється можливість повернути своїх дітей у 6-й садочок, то самі батьки взяли б участь у ремонті приміщень цього дошкільно го закладу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр Пузир

    Який нонсенс.
    -Батьки дітей, що відвідують садочок повинні писати заяви до міського голови, що їхні діти хочуть відвідувати садочок?
    -Ремонт у садочку зроблять після того як зроблять ремонт ще у школі? Або навпаки
    -Садочок ремонтували але неремонтували ціле літо, і закривають взагалі щоб може? відкрити на зиму?
    -Садочок закривають бо знову "депутати не дали грошей" міському голові на харчування?
    Я вірно все зрозумів?

    Управління Освіти reply Олександр Пузир

    Олександр Пузир Ні, невірно. Списковий  склад дітей ЗДО N6 з 60 дітей зменшився до 12. Тому адміністрація закладу проводить опитування, скільки дітей готові відвідувати цей заклад. Вирішили це зробити шляхом написання заяв, хоча все це можна було зробити і у телефонному режимі. Із бажаючих відвідувати - 13 дітей, які є у списках  інших закладів.  Питання з відкриттям закладу було вирішено ще до приходу батьків у міську раду, про що їх і було поінформовано.
  • Tetiana Drevetska

    Давайте вже міську раду закрийте.😡🤬😠

keyboard_arrow_up