Якими були посівальники в Козятині

Якими були посівальники в Козятині

Українці звикли Новий рік відзначати двічі - 1 та 14 січня. Тільки таке явище не свідчить, що українці ледача нація, яка хоче тільки святкувати.

Два нових роки з’явилися внаслідок розбіжностей, які існують між Григоріанським та Юліанським (церковним) православним календарем.

Якщо для офіційного Нового року символ ялинка, то атрибут Старого нового року є хлопці, які водять бабу Маланку чи святого діда Василя. Ще одним атрибутом нового старого року є зерно пшениці. Ним хлопчики та парубки засівають оселі українців.

То як же засівали наших земляків козятинські посівальники. Правда, парубки у нас не засівають з початку світлого комуністичного минулого. А в хлопчаків збереглася традиція предків.

Відео дня

На світанку посівальників було дуже мало. Мабуть, малеча відпочивала після щедрівки. Більш старші краяни готувалися до школи. Саме в цей день завершились шкільні канікули. Тож ті, хто не полінувався піднятися на світанку з ліжка, мали непогану винагороду від господарів.

А посівальники Дмитро, Артем, Андрій та Максим, яких ми зустріли в автобусі, їхали в центр за покупками. Вони напосівали значно менше, ніж суддя Зварич. Та на піцу, за якою вони їхали в центр міста, їм грошей вистачало.

Іван Остапчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up