Як прихожани храму «Покрови» Благовіщення відзначали.

Як прихожани храму «Покрови» Благовіщення відзначали.
  • Благовіщення Пресвятої Богородиці—одне з 12 головних православних свят після Великодня присвячене подіям Діви Марії і земного життя Ісуса Христа.
  • За переказами цього дня Діві Марії з’явився архангел Гавриїл і приніс ій благу звістку, що Вона незабаром народить Спасителя.
  • Саме з цього моменту і починається втілення в життя Божого задуму відкрити віруючим дорогу в царство Боже.

Благовіщення Пресвятої Богородиці відзначають за 9 місяців до Різдва Христового. Раніше християни відзначали Благовіщення 7-го квітня, але після переходу ПЦУ (Православної церкви України на новий календар, той свято Благовіщення зсунулося за новим стилем на 25-те березня.

Тож в понеділок 25 березня ми пішли до церкви Покрови Пресвятої Богородиці, де настоятелем храму митрофорний протоієрей Василь Влізло.

Відео дня

Отець Василь проводив святкову літургію. В молитві до Всевишнього священник просив миру в Україні і декілька разів звертався до Бога у захисті для наших захисників.

По завершенні служби Божої для воїнів і всіх вірян України церковний хор з священником та прихожанами храму проспівали «многії літа»

Після чого отець Василь розповів, звідки взялося свято Благовіщення

—Одного разу, коли Пресвята Діва Марія молилася, перед нею з’явився Ангел Божий Архангел Гавриїл і сказав їй: «Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою!» Пресвята Діва Марія збентежилась, побачила Ангела перед Собою і почувши таке його привітання. Тоді Архангел Гавриїл сказав Їй, що Бог бачить Її побожність і чистоту серця і послав Його сказати Їй. що Дух Святий зійде на Неї, і від неї народиться Святе Дитя—Спаситель Світу.

Пресвята Діва Марія ще більше зніяковіла від того, але покірно відповіла посланцеві Божому—Архангелу Гавриїлу: «Я раба Господня нехай буде Мені по слову твоєму».сказав отець Василь

Віряни храму подякували священника за добре слово скуштували церковний хліб та стали розходитись із храму.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up