Все, що роблю своїми руками – для людей і тварин

Все, що роблю своїми руками – для людей і тварин

З лікарем Леонідом Присяжнюком ми знайомі років з десять. Знали, що він майстер на всі руки. Якось його знайомі розповіли, що пан Леонід великий любитель диких птахів. Все майструє для них житло, а вони повертають борг співом. Щоб побачити пташиний світ, приїхали до нього в гості.

Почалася наша зустріч з кумедного епізода. Точної адреси пана Леоніда ми не знали, тож коли вже були на його вулиці, зателефонували, щоб він повідомив номер будинку. Взяла телефон його дружина і, не знаючи в чому справа, сказала: «Інтернет у нас працює, ми не викликали журналістів» та передала слухавку господарю. За якусь мить він вийшов на вулицю і провів нас у своє господарство.

Перше, що впало у вічі –  багато декоративних насаджень. Така собі зона відпочинку.

Відео дня

— А від молодят бувають замовлення, щоб зробити фотосесію на природі? 

– Не було такого і я цим не переймався. Все садив і зробив, щоб дикі тварини та птахи себе добре почували. Ви знаєте, любо глянути, коли в ті будиночки різні птахи залітають, білки бігають подвір’ям, зозуля біля паркана кує, а півень з нею переспівується. 

— Ми бачимо, що у вас, крім зелених насаджень та будиночків для птахів стоять масивні гойдалки по всьому подвір’ю, невже й вони, щоб пернаті з білками гойдалися? 

– То вже буде велика розкіш, – на жарт медійника відповів жартома колишній лікар і додав: – гойдалки я змайстрував для малечі.

У зелений краєвид гарно вписується фонтан з граніту і макет вітрового млина. Пан Леонід до виходу на заслужений відпочинок працював в санаторії і в амбулаторії села Білопілля. Вітряк він зробив як маленьку копію млина Музею хліба. 

– Ви лікар, звідки така любов до природи і здібності до майстрування? 

– Мабуть від мами. Вона дуже любила природу і просила мене вдома садити рослини. В Україні споконвіків у кожному селі росли мальви, любисток, первоцвіти. Я трохи відійшов від традиційних в Україні рослин, саджу декоративні і теплолюбні рослини. 

– А садочок з фруктовими деревами ви посадили? 

– Так я. З цим садочком не зовсім все за законом. То була територія людини, якої не стало. Ще коли вона була жива, я ходив до сільської ради і пропонував, щоб там не був пустир, посадити дерева. Тоді сільська рада не хотіла втручатися. Дерева я посадив зовсім недавно. Посадив не собі, а людям, щоб пустиря не було. Знайдеться господар землі – буде мати садок чи буде він людям. Сьогодні хочу замінити декілька троянд, які не перенесли цьогорічних морозів. 

— Леоніде Івановичу, а що ще плануєте зробити? 

– Великих робіт не планую. Збудую ще один фонтан з правого боку, планую зробити більший квітник і якісь хатиночки для друзів наших менших, – сказав на завершення нашої зустрічі відомий в Козятині та області лікар, природолюб Леонід Присяжнюк.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up