Волонтери відкрили у Бродецькому Сквер Янголів

Волонтери відкрили у Бродецькому Сквер Янголів
  • У понеділок, 1 липня у Бродецькому Глуховецької громади відбулося відкриття Скверу Янголів, рекреаційного простору.
  • Проєкт присвячений вшануванню пам'яті односельчан, полеглих у війні за незалежність України.
  • На території скверу у центрі села на місці колишнього пустиря облаштували дитячий майданчик, фотозону та місце пам'яті і молитви за полеглих воїнів. Все це зробили звичайні люди. Перетворити 4 сотки пустирища на зону відпочинку.

Ініціювала проєкт волонтер Олена Тютенко. «Наше селище має давню робітничу історію, однак тут зовсім мало місць для сімейного дозвілля, — говорить вона. — Коли я спостерігала, як моя дочка бігає по пустирі, у мене народилася ідея облаштувати тут безпечний простір відпочинку для дітей і дорослих. Після обговорення ідеї з однодумцями я розпочала збір коштів. Дякую місцевій владі за сприяння та активну підтримку. Присвята скверу полеглим односельцям нагадує усім нам надзвичайну ціну, яку заплачено за мирне і шасливе дитинство наших малюків».

Проєкт спрямований на створення безпечного та зручного рекреаційного простору для дітей та вшануванню пам'яті односельчан, полеглих у війні за незалежність України.

На місці колишнього пустиря облаштували итячий майданчик, оснащений сучасним ігровим обладнанням для дітей різного віку. Майданчик включає гойдалки, гірки, лазалки та карусель, а також місце для відпочинку батьків чи супроводжуючих.

Відео дня

Громада селища підтримала проєкт з величезним ентузіазмом. Десятки людей збиралися на толоку, включно із старостою селища, а місцевий бізнес допомагав будівельними матеріалами. Спільна праця виявила неймовірну силу і спроможність небайдужих громадян покращувати умови життя селища. 

Повідомляють — сквер і майданчик облаштували на кошти благодійників із США та Європи та місцевої євангельської церкви.

— До облаштування Скверу Янголів долучилося 40 осіб. Ці люди приходили на суботні толоки і вкладали свій час та сили —  хто 4 години, хто 30. А дехто доклав й усі 100 годин. Ми зробили все в дуже стислі терміни (5 тижнів) і за дуже маленькі кошти (4.5 тис дол). Цього було достатньо, бо кожен викладався по максимуму, привносив свої ідеї і працював на спільний результат, — пише у своєму дописі Олена

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Соломія

    Щиро дякуємо Тютенко Оленці та Куманівській Софії Борисівні за розуміння того, що до свідомості людей треба доносити значення пам’яті про загиблих воїнів. За весь час війни, починаючи з 2014 року, це перше щире вшанування пам’яті про наших дітей, чоловіків, рідних.
  • Monah Klm

    Вічна пам'ять Героям
  • Екатерина Кучер

    Светлая память героям! Вы молодцы!
  • Катерина Лавришина

    Це дійсно було зворушливо.Бродечанам повезло що є така Оленка Тютенко , яка з своєю командою та старостатом селища зуміла втілити свою ідею.Дякуємо Оленка!!!

keyboard_arrow_up