Воду здали на аналіз. Чи кидали у криницю пральний порошок — ніхто не бачив

Воду здали на аналіз. Чи кидали у криницю пральний порошок — ніхто не бачив
  • У четвер 4-го липня на гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернулися мешканці вулиці Героїв Майдану будинку 17–15.
  • Вони повідомили, що в дворі їхнього будинку хтось у криницю кинув пачку прального порошку: «Приїдьте і все будете побачити
  • на власні очі!»

На годиннику була 22, сприймати повідомлення такого змісту як жарт ми не стали, але вирішили дочекатися ранку. Ранком зателефонували до центру виявлення та профілактики хвороб чи до них звернулися, щоб зробити аналіз води з криниці куди нібито було вкинуто пральний порошок. Завідувач центру Леонід Ящук повідомив що таких звернень від мешканців будинку не поступало, але якщо такий факт був, то воду з криниці треба викачувати. Ми подякували  завідувачу центру і поїхали на місце події.

В дворі будинку сиділи за столиком жінки пенсійного віку. Від них стало відомо, що наші дозвонювачі помилилися криницею. Мова йшла про криницю не в дворі будинку, а зі сторони вулиці Героїв Майдану. Тільки ніхто туди нічого не кидав, то ніби хтось бачив, що біля криниці прали свій одяг якісь люди. Вони й залишили біля криниці порожню пачку від прального порошку.

Запитали ще мешканців будинку що їм відомо про випадок з криницею. Вони сказали, що ніби пральний порошок в криницю таки кинули і ми пішли до місця події.

Відео дня

На дверцятах криниці напис: «Якесь чудовисько кинуло пральний порошок». По слідам було видно, що воду з криниці відкачали.

Зателефонували голові ОСББ будинку 17–15 Миколі Синюшку.

—Чи кидав хтось в криницю пральний порошок чи ні — цього не можна ні довести, ані спростувати, — каже голова ОСББ. — У п’ятницю, 5 липня, ми з криниці набрали два бутлі води і ми віднесли їх до центру виявлення та профілактики хвороб. Воду на бактеріологічні показники у нас прийняли, а щоб перевірити у воді вміст хімічних елементів лаборант дала нам свій посуд. З ним ми повернулися до криниці і повторно набрали води. Обидва аналізи води будуть готові в суботу, 6 липня. Зараз можна сказати лише одне, що вода набрана з криниці, сторонніх запахів немає.

— Ми звернулись до служби МНС, —  продовжує свою розповідь Микола Синюшко, —  і рятівники в особі Дмитра Світлишина пішли громаді на зустріч. Воду з криниці вони викачали, за що їм велика подяка від мешканців міста. Коли вода в криниці набереться, ми її захлоруємо і служба МНС її повторно викачає. Якщо проби води покажуть, що у воді були елементи хімії, то повторно відберемо воду для аналізу. Про результати проб води ми повідомимо вашу газету. 

Наостанок нашої зустрічі з головою ОСББ Микола Синюшко сказав, що 17 червня цього року центр виявлення та профілактики хвороб відбирали проби води з цієї криниці і вода відповідала нормативам бактеріологічних та хімічних показникам.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up