Вода у Талимонівському ставу та водоймі в «Проліску» відповідає всім нормам

Вода у Талимонівському ставу та водоймі в «Проліску» відповідає всім нормам
Діти кажуть купатися класно

Безпека. На календарі майже середина липня. Саме час для відпочинку. Яка зараз ситуація на пляжах Козятинщини, ми попросили розповісти завідувача відділу контролю та профілактики захворювань Леоніда Ящука

— Нарешті на головному пляжі міста, Талимонівському ставку, вода відповідає нормативним показникам. Також хороша вода у водоймі табору «Пролісок», – розповідає Леонід Ящук. – На пляжі Медведівки і на Водокачці проби води дали негативні результати. Вода там не настільки є поганою, але нормативним даним вона не відповідає. Ще ми відбирали проби води в ставку Глуховець. Там результати аналізів ще не готові.

— Хороша вода – це безпечна вода. Чи можна купатися у воді з не відповідними показниками?

Відео дня

— У такі водойми можна зайти за умови, якщо не пірнати і не наковтатися води.

— А що може бути, якщо людина пірне чи наковтається води там, де є  забруднення кишковою паличкою?

— Кишкова паличка може бути як у людей, так і у тварин. Це індикатор фекального забруднення. Якщо просто купатися, і не ковтати воду — небезпеки немає. А якщо ковтнути, може проявитися гастроентероколіт (запальне захворювання шлунка, товстого і тонкого відділів кишечника чи навіть всього шлунково-кишкового тракту). Це супроводжується блюванням, дискомфортом у черевній частині та проносом. Це небезпека більше для дітей, – додає пан Леонід. – Адже саме вони купаються та граються на воді, пірнають і можуть випадково наковтатися такої води.

Ще ми запитали у головного інфекціоніста та епідеміолога Козятинщини, чи беруться зразки води на холеру.

— Такі проби води ми беремо з травня, поки холероподібних ембріонів ми не висіваємо і загрози поширення цієї інфекції немає, – сказав Леонід Ящук.

— Яку ви можете дати пораду козятинчанам, що полюбляють відпочивати біля води?

— За нашими багаторічними спостереженнями, вода має властивість самоочищатися і забруднюватися після тривалих дощів чи навіть однієї зливи. Тому порадив би відпочиваючим декілька днів після дощу не купатися, краще посидіти з вудкою, – сказав завідувач відділу контролю та профілактики захворювань.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up