«Вінницягаз» хоче передати газові труби на баланс ОСББ

«Вінницягаз» хоче передати газові труби на баланс ОСББ

Облгаз почав розсилати акти балансового розмежування по Вінниці та всій області. У них компанія розписала, що об’єднання співвласників багатоповерхівок (далі - ОСББ) або інша керуюча багатоповерхівкою організація є власником внутрішньобудинкових мереж. І відповідно, несе за них відповідальність

Зустріч з роз’ясненнями цього акту провели у четвер, 25 квітня. «Вінницягаз» запросила голів ОСББ та громадських активістів. Президентка коаліції ГО «НІКА» Юлія Грига розповіла, що їм не вдалося досягти порозуміння з газовиками.

— У цих актах вказаний «власник внутрішньобудинкових мереж», який, по суті, не визначений діючим законодавством, — сказала Грига. — «Вінницягаз» наполягає, що ОСББ є власником мереж, представники ОСББ пояснюють, що ОСББ відповідно до законодавчих норм не може взяти на баланс газові мережі.

Речниця ПАТ «Вінницягаз» Лариса Логінова розказала, що ці акти вони почали розсилати ще з липня 2018 року. І пояснила, що зміниться в житті багатоповерхівки після підписання акту:

Відео дня

— Якщо ОСББ вже уклали ці акти, то вони мають укласти договори про обслуговування мереж з організацією, яка має відповідні дозволи. Це не обов'язково має бути «Вінницягаз», є й інші організації, що можуть виконувати обслуговування мереж, — сказала Логінова.

А тим часом, в Асоціації ОСББ Вінниччини рекомендують ретельно вивчити ці акти разом з юристами:

«Зверніть увагу щодо того, хто є власником внутрішньобудинкових мереж, зовнішньобудинкових мереж, відомчих мереж, хто є балансоутримувачем. Окрім цього, чи відповідає дійсності схема розмежування газових мереж, вказана в такому акті, чи відповідають діаметри, довжина та кількість ввідного газопроводу, запірної арматури, засувки, кранів тощо. Якщо ж ви не погоджуєтесь підписати акт, тоді надсилайте письмово запити та уточнення до ПАТ «Вінницягаз», — пояснюють на сайті Асоціації ОСББ (bit.ly/2GK3iTk).

Газовики і активісти домовилися зустрітися ще раз 17 травня. Вони сформували робочу групу, яка розробить такі умови акту розмежування, що влаштує і ОСББ, і «Вінницягаз». І також запросили на цю зустріч авторів закону про житлово-комунальні послуги — нардепів Альону Бабак та Вікторію Войціцьку.

Валерій Чудновський

Нагадаємо:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up