«За 20 хвилин до цього я ще лежала на дивані, який засипало блоками». Як ситуацію з вибухом коментують газовики?

«За 20 хвилин до цього я ще лежала на дивані, який засипало блоками». Як ситуацію з вибухом коментують газовики?
  • На вулиці Героїв Майдану стався вибух газу. Вибуховою хвилею пошкоджено 3 квартири. Вибух стався на 9-у поверсі будинку 17 вулиці Героїв Майдану.
  • За попередніми висновками причина — витік газу після заміни газової плити не працівником газової служби

За день до вибуху 82-річна господиня вирішила замінити газову плиту. Чи сам такий добродій виявив бажання допомогти старенькій, чи вона сама його замовила, щоб він замінив їй газове приладдя, не відомо. Ранком слідуючого дня бабуся вирішила на новій плиті нагріти чайник. Тільки від відкритого вогню в квартирі жінки поважного віку стався вибух

Вибухова хвиля пройшлася найменшим руйнуванням в квартирі, де стався вибух. Сама бабуся обійшлася переляком та трохи обсмалила коси. В квартирі, що межує з квартирою пенсіонерки, значно більші руйнування. Там також серйозно ніхто не постраждав. Лише 13-річному юнакові полетіли на спину блоки впавшого простінку.

Відео дня

Сильне руйнування в квартирі що навпроти. Те що там ніхто не постраждав, вмішався випадок. Господиня ще за 20 хвилин до вибуху лежала на дивані, який після вибуху закидало блоками з простінку. Ранком цей день їй повідомили, що є їй путівка в санаторій для покращення здоров’я. Вона зібралась і поїхала в Хмільник. Повернула її назад в Козятин звістка про вибух в її помешканні. Коли повернулася від побаченого жінка була не в захваті. Разом с тим дякувала долі, що її на ту пору не було в кімнаті. Разом з тим десь підсвідомо вона дякувала долі, що через путівку на оздоровлення вона уникнула важких наслідків, коли була б вдома. 

За свідченням людей, які проживають в цьому будинку навіть не всі чули самого вибуху. Лише пані Тетяна з четвертого поверху. Каже, що саме була у ванні. Дуже розгубилася і не знала, що робити. Та це була мить, після якої все припинилося. 

— Пізніше дізналася, що на 9 поверсі зірвався газ і ударна хвиля пройшла наче дугою. Пані Катерина, яка прийшла з гостей каже:

 —Вибух стався на кухні бабусі, а ударна хвиля зробила дугу і вийшла балконом квартири що навпроти. Чи це така концентрація газу була чи це в нашому будинку настільки погані стіни.

Одна за одною виходили з під’їзду будинку 17 Героїв Майдану різні служби

Правоохоронці нічого не сказали, зіславшись на таємницю слідства.

Що кажуть у «Вінницягаз»

В прес-службі «Вінницягаз» повідомили, що їхня комісія ще працює, тож висновків комісії ще немає, але за попередніми даними вибух стався через витік газу. Наголосили, що всі роботи по заміні газового обладнання повинен виконувати фахівець газової служби, який дотримується насамперед техніки безпеки з газовими приладами. В прес-службі «Вінницягаз» відомо, що в помешканні, де стався вибух газу замінювали газову плиту і працівники газової служби за даною адресою ніяких робіт по заміні газового обладнання не проводили.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Кирило Кожум'яка

    Да це горе,а по нинішнім часам і подавно...але .. заміна газ плитки діло не дуже то і тяжке,ума багато не треба я не думаю що Син бабці до такої степені не грамотной щоб скрутити дві гайки з прокладками , певно діло мабуть  зовсім у другому.. або бабця оставила плиту з відкритим краником і забула а потім прийшла чирк сірником і..... Або якщо у  будинку індивідуалне опалення можливо хтось етажами нижче тихенько вивів димохід з котла у Вент канал , газ потихеньку збирався а потім бух..чого я так кажу бо на свої очі бачив і знаю дуже багатьох у кого так зроблено..хоч це і заборонено. Але .. Нікого не хочу обідити це моя думка..А як там було... для того є спеціальні органи які в цьому розберуться.
  • Венера Михайська

    Звертаю увагу міськой влади на те, що у місті після ліквідації КУ "Управляючв компанія" , яка обслуговувала багатоквартирні будинки, залишились деякі будинки без визначення форми правління. Це будинки, де власники квартир не готові брати відповідальність створювати ОСББ або управляти будинком шляхом загальних зборів. Такі будинки раніше перевірялись за рахунок квартплати КУ. Зараз вони не платять квартплату, не можуть заключити з газовой установой договір на перевірку вентиляційних та газових мереж. Такі будинки у групі ризику. Міська влада повинна забезпечити їх обслуговування стосовно Закону України.
  • Наталья Зайчук

    Татьяна Алёхина reply Наталья Зайчук

    Наталья Зайчук Зреагували миттєво.
  • Богдан Хуторной

    Один человек сэкономил на установке плиты , у троих хаты разнесло, интересно людям кто отремонтирует жильё ?( скорее всего никто, очень жаль :(

keyboard_arrow_up