В Україні створять єдиний реєстр домашніх тварин

В Україні створять єдиний реєстр домашніх тварин
  • Уряд ухвалив постанову, яка передбачає створення в Україні Єдиного державного реєстру домашніх тварин.
  • Реєстр допоможе зібрати інформацію про домашніх улюбленців і використовувати її для пошуку загублених тварин, контролю вакцинації та стерилізації.

Спочатку в реєстр вноситимуть інформацію про котів і собак, далі — інших тварин.

Запровадження відповідного обліку — крок у боротьбі зі сказом. З часом ветеринарні паспорти четвертованих будуть доступними у застосунку Дія.

Реєстрація тварин безоплатна й відбуватиметься добровільно. Для цього не потрібно спеціально кудись іти. Зареєструвати тварину можна під час планового огляду як у державній, так і в приватній ветеринарній клініці вже після повноцінного запуску Реєстру.

Відео дня

 «Впровадження Єдиного державного реєстру домашніх тварин — це позитивний меседж для країни, яка інтегрується до європейської системи. Ідентифікація домашніх котів та собак — це вимога законодавства Європейського Союзу. На сьогодні в країнах ЄС на національному рівні немає Єдиного реєстру тварин, — каже заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко. — Тому Україна фактично стане флагманом у цьому напрямі. І я впевнена, що на прикладі нашої країни ми зможемо показати, наскільки швидко, зручно й комфортно не тільки вести облік, а й забезпечити можливість зручного переміщення, а також мати цифрові аналоги ідентифікаційних документів».

 

Читайте також:

Новий православний календар на листопад 2023: що і коли відзначаємо

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Юлія Леонідівна

    То вже краще реєстр депутатів для пошуку  вакцинації і стерилізації😉

    Людмила Хоченкова reply Юлія Леонідівна

    Юлія Леонідівна
  • Станислава Немировская

    І знову гроші тю-тю....
  • Наталія Залевська

    Дуже важливо особливо під час війни😥😥😥

    Татьяна Адамова reply Наталія Залевська

    Наталія Залевська мабуть, наступним кроком буде податок на котів
  • Олександр Шумський

    Нє ну реєстр тварин потрібна штука, заодно перепишуть тих в кого "рускоязичная чєлюсть" і прихильників петра "хетьмана" олексійовича 🤣🤣🤣

keyboard_arrow_up