В навчальних закладах нашого міста провели захід до Міжнародного Дня миру

В навчальних закладах нашого міста провели захід до Міжнародного Дня миру
  • День миру був заснований 30 листопада 1981 року. У 2001 році була прийнята резолюція Генеральної Асамблеї ООН  про проведення Міжнародного дня миру щорічно, 21 вересня.
  • Цей день присвячений укоріненню ідеалів миру, як у відносинах всередині держав, так у відносинах між усіма державами і народами.

З нагоди Міжнародного дня миру у ліцеях і гімназії нашого міста пройшли традиційні заходи.

На подвір’ї ліцею № 5 ще за тиждень до цієї дати, учні намалювали велетенського голуба і розфарбували його у кольори державного прапора. На ньому вони залишили  свої побажання: «Ні війні», «Мир на землі», «Радість у родині», «Під мирним небом».

Відео дня

Діти українці майже такі самі, які були до війни — радіють успіхам, розповідають про цікаві пригоди. Але тепер вона краще від своїх ровесників з інших країн, де немає війни, розуміють слова біль, повітряна тривога, укриття, приліт, страх, смерть та війна.

До Дня миру учні ліцею № 5 на уроці праці виготовили велику кількість білих голубів. Дитячій фантазії немає меж. В одних учнів голуб махає крильми, тримаючи символ миру на пальці. В  іншого голуб миру злітав з руки. В третіх, символ Миру був всередині Українського прапора.

Головний організатор заходу, Оксана Едуардівна —класний керівник 3-А класу розповідає, що захід почався із слів вітання.

— Потім учні розповіли, як з’явилося свято. Розповіли про дзвін Миру і з чого він був зроблений, а ще у нас проходила вікторина з учнями 1-4 класів, де вони давали відповіді на запитання і складали асоціації до слова Мир. Дитяче мислення свідчило: Мир це— свобода, Мир це—сім’я, Мир це — життя без війни, — розповіла вчителька, — Кожен голуб в руках учня ніс у собі побажання мирного неба над нашою Батьківщиною та припинення військових дій на території України.

В ліцеї № 3 захід Міжнародного Дня Миру проходив у кожному класі окремо. Ми встигли в 3-й і 5-й класи. Третьокласники поставили парти на урок Міжнародний День Миру колом,  класний керівник перегортала слайди, а учні уважно слухали педагога і задавали їй запитання.

 П’ятикласники протягом всього уроку не випускали з рук паперових білих голубів і декілька разів їхні крила діти приводили в дію.

В ліцеї № 1 ім. Шевченка захід почався з малюнків на асфальті учнів 1–4 класів під гаслом «Діти України за Мир на землі».

Далі учні 1–7 класів взяли участь у Всеукраїнській кампанії «Голуб миру» виготовлення паперових голубів.

В опорному ліцеї відбулося одразу два заходи. Крім традиційних тематичних годин до Міжнародного Дня миру вони проводили вибори президента ліцею. У четвер, 21 вересня, в навчальному закладі відбулися дебати під девізом «День миру — день єднання активної молоді» Головний меседж обох заходів — «Майбутнє України у наших руках». «Обираємо здоров’я та безпеку». 

Для першокласників опорного ліцею  було організовано пізнавальний квест «Подорож Океаном Знань». Вчителі та бібліотекарі навчального закладу зустрічали маленьких ліцеїстів на зупинках «Острів Веселий руханок», «Математичний острів», «Острів Дорожніх правил», «Острів Здоров’я»,та «Море Книг». Першокласники гідно пройшли усі випробування, показавши себе справжніми козаками і козачками.  

В гімназії № 9 до Дня миру долучилися навіть дошкільнята та учні 1-3 класів,

Діти представили свої роботи: тематичні малюнки паперових голубів, як символ миру та клеїли долоньки. Учні  4-го класу Рій «Котигорошки» провели танцювальний флешмоб «Буде мир на Україною»

Миру в Україні бути!  Миру хочуть добрі люди і дорослі і малі прагнуть миру на землі. Українці будуть жити і працювати під мирним небом.

Слава Україні! Героям Слава!, — скандували на завершення танцювального флешмобу четвертокласники. Не залишились в сторонів і  дошкільнята. 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up