Укрзалізниця надає бронь на квитки для військових, які їдуть у відрядження чи відпустку. Як скористатися

Укрзалізниця надає бронь на квитки для військових, які їдуть у відрядження чи відпустку. Як скористатися
Фото ілюстративне
  • Навіть якщо військовий дізнався про можливість поїхати додому в останній момент, він зможе отримати квиток за допомогою броні
  • Для захисників резервуватимуть по 4 місця в купе та плацкартах на кожному рейсі.

За інформацією Укрзалізниці, щоб придбати квитки за допомогою військової броні, захиснику потрібно:

  • Відео дня
    /li>

Якщо ж в місті, де перебуває військовослужбовець, немає комендатури, то скористатися спеціальною бронею можна також у всіх касах, показавши військовий проїзний документ, який дає право на безкоштовну поїздку. Отримати цей документ військовослужбовці можуть у своїх частинах.

Що це за військова бронь

Розподіляють ці броні військові комендатури. Це як мінімум 4 купейних та 4 плацкартних місця на кожному рейсі, які використовуються, наприклад, якщо про свою відпустку військовослужбовець дізнався в останній момент і квитки у вільному продажі вже закінчились.

Такі квитки поступають у вільний продаж виключно після того, як всі заявки від військових уже задоволені. Відбувається це не раніше, ніж за 6 годин до відправлення поїзда, щоб навіть у випадку потреби день-в-день наші захисники та захисниці могли такою бронею скористатись.

Спеціальна бронь на місця знімається за 6 годин до відправлення поїзда: щоб встигнути отримати талон і придбати квиток – рекомендують приїжджати на вокзал за 8 годин до відправлення поїзда або раніше.

— За статистикою на більшості напрямків квитки за «військовою бронею» є в наявності у достатній кількості безпосередньо до дня відправлення. Якщо ж трапиться, що усі броні розібрано — а таке може статися на пікових напрямках у пікові періоди, особливо коли військовослужбовець дізнається про свою відпустку в той же день, коли слід вже їхати — ми готові шукати можливості перевезти військовослужбовців в індивідуальному порядку, — йдеться у повідомленні Укрзалізниці. 

Також у застосунку Укрзалізниці з’явилася можливість обирати найзручніші варіанти пересадок. На гарячій лінії за номером 0 800 503 222 можна отримати консультацію з усіх можливих рейсів, пересадочних маршрутів, адреси всіх комендатур, кас для військовослужбовців та інформацію про спеціалізовану броню на квитки.

Читайте також:

Електричок з Козятина до Жмеринки та Києва стане більше. Новий графік

З 1 серпня розпочинає роботу новий маршрут Погребище-Козятин через Вівсяники

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Любов Васківська

    Супер ідея . Давно так треба було зробити. Молодці .
  • Оксана Савчук

    Все ніби дуже гарно, але .. Гаряча лінія не бронює, а надає інформацію ( яку можна прочитати і в соцмережах, а саме,: зверніться в комендатуру) , номер телефону комендатури не знають, чи є вільні місця теж не можуть сказати. Комендатура дуже ввічливо відповідає що дають всього 4 броні, а бажаючих значно більше. Якось так... Не дуже радісно. А чому б не видати розпорядження брати ВСІХ військових? На початку війни, коли було дуже страшно, возили всіх, безкоштовно, а зараз що, розслабились? Чи воїни вже не в приорітеті? Я розумію, що Укрзалізниця повинна заробляти кошти, але ЧОТИРИ місця для воїнів це не замало?????

keyboard_arrow_up