Учасники проєкту «Придибенції по-Барськи» побували у Музеї хліба в Білопіллі

Учасники проєкту «Придибенції по-Барськи» побували у Музеї хліба в Білопіллі

Екскурсію Музеєм хліба с.Білопілля для учасників проєкту "Придибенції по-Барськи" провів директор Сергій Рибачук та екскурсовод Тетяна Панасюк.

Про це пише Відділ соціальної політики та охорони здоров’я Барської міської ради

Барчанам розповіли історію місцевого "бренду" - старовинного млина, у відтворених інтер'єрах селянського побуту минулих століть учасники екскурсії обмінялися спогадами із власного дитинства, а кульмінацією мандрівки в історію стала "зустріч" з автентичною банькою - виробом барських майстрів-гончарів початку минулого століття, яка була атрибутована завдяки співпраці колективу музею та команди проєкту "Відродження традицій Барської кераміки" за підтримки УКФ.

Відео дня

Завершилася зустріч частуванням та юшкою від директора музею. Усі учасники екскурсійної поїздки ділилися враженнями та одностайно зазначили, що у музеї немов би повернулися у часи свого дитинства. Наостанок керівник проєкту Тамара Кушнір від імені барчан подякувала колективу музею за гостинність та невтомну працю задля збереження народної української культури.

Двідково: проєкт «Придибенції по-Барськи» реалізується відділом соціальної політики та охорони здоров’я Барської міської ради та співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Посольства США в Україні. Партнери реалізації проєкту: ГО "Барський МХАТ", ГО «Барська організація ветеранів», КУ «Центр надання соціальних послуг» БМР та ПОГ "Барське УВП УТОС".

Опитування

А ви бували у Музеї хліба в Білопіллі?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up