У Залізничному училищі пройшов захід пам’яті Богдана Іщука

У Залізничному училищі пройшов захід пам’яті Богдана Іщука
  • Подія. У Козятинському залізничному училищі пройшов чемпіонат міста Козятина з кіокушинкай карате, присвячений пам’яті загиблого воїна Богдана Іщука.
  • Головним організатором заходу була тренер з кіокушинкай карате спортивного клубу ТАКО Анна Сас


У змаганнях взяли участь спортивні клуби Бердичева, Броварів, Вінниці, Ладижина та нашого міста, клуб ТАКО. Всього близько 130 учасників. Змагання проходили в спортивному залі залізничного училища на двох татамі.

У правому куті від входу розмістили великий банер Героя України Богдана Іщука, з його нагородами і поясами — від білого до зеленого. Зустрівшись із головним організатором чемпіонату Анною Сас, запитали, чия це ідея провести турнір, присвячений Богдану Іщуку, який до служби в ЗСУ виступав за спортивний клуб «Панда»?

Відео дня

— У мене тренується його молодший брат Захар. Тренується його двоюрідний брат Віктор. Від початку війни ми допомагаємо ЗСУ. От і цього разу збираємо на генератор для ЗСУ, а зібрані кошти передаємо через волонтерів, — розповіла тренер Анна Сас.

Ще ми її запитали, хто створив цей розкішний банер із фотографіями Богдана Іщука. 

— Все робили своїми силами, — сказала Анна.

Близько 15-ої години визначилися перші призери і з’явилися перші сльози. Ваня Трофимчук засмутився, що на цих змаганнях він посів третє місце. Це його перші змагання, і він вирішив, що обов’язково має бути чемпіоном, тому що його тренер Анна Сас, 8-разова чемпіонка України. Ваня бойовий і разом з тим слухняний хлопчик. Батьки йому пояснили, що у нього ще все попереду і майбутній чемпіон заспокоївся.

На другому таймі відчулося пожвавлення. Ми запитали у головного арбітра змагань, пані Катерини,

що там відбувається? Вона пояснила, що зараз буде битися двоюрідний брат Богдана Іщука, Віктор Вовк. Це так підтримують його.

Вітя переміг і в цьому двобої, і в наступному. А після завершення змагання сфотографувався біля банера з братом Богдана Захаром.

Коли змагання завершились, діти-каратисти стали звичайними дітьми, тільки в кімоно.  Арбітри настил з 2-х татамі з’єднали в один для більшого простору дітям. Як діти тішились, очікуючи підсумків, треба було тільки бачити.

Нагороджували спортсменів судді змагань та батько Героя Богдана Іщука Олег Іщук.

Завершились змагання рівнянням на прапор під Гімн України. Але захід настільки учасникам сподобався, що мало хто пішов на вихід. Одні обмінювалися враженнями від побаченого і почутого. Інші влаштували фотосесію з тренером Анною Сас. Хтось фотографувався біля банера Героя.

Незабутніми ці змагання будуть для Віті Вовка і Захара Іщука, вони отримали свої нагороди з рук батька Героя Богдана Іщука Олега Іщука.

 

ВРІЗ: «Від початку війни ми допомагаємо ЗСУ. От і цього разу збираємо на генератор для ЗСУ, а зібрані кошти передаємо через волонтерів», — каже тренерка та організатор Анна Сас

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Людмила Цымбалюк

    Вічна пам'ять і шана Герою і низький уклін......
  • Ірина Нагачевська

    Вічна пам'ять Герою🇺🇦😭
  • Екатерина Коваль

    Вічна шана Героєві 😥🇺🇦
  • Ольга Пирогова

    Молодці,пам'ять Героя

keyboard_arrow_up