У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою

У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
  • Близько 11 годин 28 березня у Залізничне відправився наряд поліції.
  • Зреагували на тривожний дзвінок, який надійшов на лінію «102» — поблизу одного із трансформаторів знайшли гранату. Поруч — житлові будинки

— Повідомили, що за огорожею біля трансформатора виявили предмет, зовні схожий на гранату, — розповідає начальник Відділення поліції №2 Хмільницького районного відділу поліції Дмитро Микитюк. — Миттєво відреагували. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Через те, що не було не зрозуміло на перший погляд, що це за предмет — справжній чи іграшковий, викликали спеціалістів-вибухотехніків з області. 

Через певний час фахівці приїхали на місце події, все перевірили, зробили контрольний вибух. З'ясувалося, що це іграшкова граната. Залишається питання — як та граната туди потрапила, адже це місце зовсім не для дитячих розваг.  На щастя, все добре і граната не бойова. Але мешканців Залізничного це неабияк налякало. 

Відео дня

У поліції наголошують — якщо бачите підозрілі предмети, ні в якому разі не наближайтеся до них, не намагайтеся підняти та роздивлятися, не чіпайте.

— Відразу викликайте поліцію, ми все перевіримо. Адже це вкрай небезпечно, — додає Дмитро Микитюк.

Що робити, якщо ви побачили предмет, схожий на снаряд, котрий не розірвався, або будь-який інший підозрілий предмет:

  • - негайно зупиніться і спробуйте позначити небезпечне місце. Наприклад, кольоровим одягом. Так спеціальним службам буде легше знайти точне місце вибухівки;
  • - відійдіть від місця де ви виявили вибухівку на безпечну відстань - приблизно 200 метрів;
  • - відходити обов’язково потрібно максимально точно тим самим шляхом, котрим ви прийшли;
  • - з безпечного місця необхідно відразу повідомити компетентні органи (поліцію, службу з надзвичайних ситуацій) про підозрілий предмет і про місце його розташування;
  • - не потрібно фотографувати снаряд чи міну. Натомість, якщо ви бачите інших людей, котрі наближаються до небезпечного місця – повідомте їх про небезпеку і зупиніть.

Не варто нехтувати правилами безпеки. Мусимо бути пильними і обережними.

Читайте також:

Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня

У центрі Козятина вибухнула граната. Загинув чоловік

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up