У водокачку з насосної станції рибі поступає «свіженький корм»

У водокачку з насосної станції рибі поступає «свіженький корм»

На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися рибалки «Козятинського риболовного клубу». Вони повідомили, що у річку Гуйва з насосної підстанції стікають нечистоти. З каналу, по якому та брудота тече доноситься сморід, а у гирлі штучного притоку водокачки утворилася піна жовтого кольору.

Рибалки Олександр та його колеги по рибальському цеху забили тривогу ще опівдні 2 лютого. Вверх по течії нечистот вони дійшли до насосної станції, яка за словами самих рибалок не працює з 13 січня. Це дата за якою звільнили 2-х працівників тої насосної станції. А без робочого персоналу робота насосів вийшла із під контролю і умовний корм рибі понесло течією у водокачку.

На гарячу лінію нашого видання рибалки звернулися під вечір. Тож ми побували на місці події ранком наступного дня. 

Попадання брудних вод у водокачку вже не було, але на місці стоку головної козятинської водойми ще були помітні сліди не то білої не то жовтої піни. Сам безводний канал, який тягнувся від водокачки до цегляної комунікації свідчив про те, що нечистоти у водокачку збігали й раніше тільки меншим потоком.    

Відео дня

Рибалки, які полюбляють тільки літню риболовлю пан Сергій з пані Наталією обурюються. 

— Чого вже тільки немає у водокачці. Дренажні води з доріг, після кожного снігопаду комунальники на дорогу сиплять піщано-соляну суміш, Вся сіль з вулиць В. Великого, Незалежності, Куликівського, Склярова, Січових стрільців, П Орлика у водокачці. Миючі засоби з автомийки також у водокачці. Деякі нечисті на руку власники домогосподарств зробили водовідведення у водокачку. Спортивний інтерес задовольнити можна, а вживати  рибу, в якій міститься мабуть вся таблиця Менделєєва напевно боязно, — підсумували літні рибалки.   

Пан Петро каже:

— Треба, щоб влада міста втрутилась в процес покращення ситуації на водокачці. Ми за велику суму власних грошей купуємо малька риби для того, щоб він у водокачці жив, а не загинув від потрапляння до водойми стоків каналізації. Чергуємо, щоб навіть в зимову пору мами з маленькими дітками подихали свіжим повітрям. На скільки воно свіже ми відчули 2-го лютого. 

— Ми проводимо суботники, витягаємо з води різний непотріб, щоб козятинчанам було приємно  відпочити на острові природи, який мабуть є тільки в Козятині. І самі собі наче дулю під ніс зливаємо те, що зливаємо, — доповнив розповідь пана Петра пан Юрій. — Я думаю що в своєму домі ми лад наведемо самі. Не тягнути нам для вирішення проблем столичне телебачення.

З цього приводу ми звернулися до міської ради. Коментар дав голова ЖКГ Андрій Корнійчук. 

— Очисні споруди міста майже відпрацювали свій ресурс, — розповідає Андрій Корнійчук. —. Вся система каналізації і водовідведення потребує капітального ремонту. В найближчий час буде проведений ремонт на трьох підстанціях.

Це дві точки на вулиці Довженка і одна на вулиці Володимира Великого. Є якраз та підстанція, за яку ми запитували. За словами заступника міського голови по ЖКГ там вийшов з ладу насос викачки нечистот. Вийшовший з ладу агрегат працівниками ЖКГ був замінений і того ж дня станція перекачки стала працювати в робочому режимі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up