У січні введуть жорсткий карантин: що обмежать?

У січні введуть жорсткий карантин: що обмежать?
  • Кабінет Міністрів України запроваджує локдаун з восьмого січня на 16 днів. Відповідне рішення вже ухвалили. Карантинні обмеження торкнуться освітніх закладів, ресторанів та кафе, кінотеатрів, фітнес-залів та іншого бізнесу. 
     

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду повідомив про новий локдаун. 

«Це робиться для того, аби не допустити нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити зокрема й після новорічних свят. Тобто посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися й упродовж свят», — зазначив Шмигаль.

Під час локдауну будуть такі обмеження

Відео дня
  • 1. Заборонено відвідувати заклади освіти, окрім дошкільної освіти та спеціальних закладів;
  • 2. Кафе, бари, ресторани та інші заклади харчування не зможуть приймати клієнтів. Але можуть працювати навинос і здійснювати доставку. 
  • 3. Кінотеатри, театри і інші культурні заклади мають на цей час закритись. 
  • 4. Торгово-розважальні центри працювати не будуть. Але будуть працювати аптеки і продуктові магазини.  
  • 5. Робота фітнес-залів теж буде під забороною.
  • 6. Продовольчі і непродовольчі ринки будуть закриті. 
  • 7. Масові заходи теж не можуть відбуватись у зазначений період.

Транспорт

Роботу транспорту не зупинятимуть. Перевезення пасажирів буде можливе у межах сидячих місць. Стосується усього громадського міського, приміського і міжобласного сполучення. Внутрішні авіаперевезення будуть доступними. Також дозволяється виїжджати за кордон.  

Супермаркети і салони краси 

Аптеки, супермаркети, банки, пошта і готелі можуть працювати. Салони краси та перукарні мають працювати за попереднім записом без очікування всередині будівлі. 
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up