У перший день локдауну у Козятині працювало піврайвідділу

У перший день локдауну у Козятині працювало піврайвідділу
Поліцейський Олександр Чернихевич та головний спеціаліст Козятинського управління Держпродспоживслужби Любов Бугрим перевіряють магазини на дотримання карантинних вимог
  • Покарання. Вже більше двох тижнів козятинчани, які і всі українці, проживають карантин вихідного дня. Це означає, що у суботу та неділю, нічого, крім аптек, АЗС, продуктових магазинів та транспорту, не працює. Також вступив у дію закон, який карає за не носіння масок. Як з цим у Козятині і скільки за цей період вже виписали протоколів та наклали штрафів?

 

Карантин вихідного дня в Україні вступив у дію з суботи, 14 листопада. Поки що в уряді його встановили до 30 листопада 2020 року. З цього приводу було багато протестів та незадоволення серед представників малого та середнього бізнесу. Але «верхи» настояли на своєму — здоров’я понад усе. Адже останнім часом коронавірусна статистика доволі невтішна. Вірус динамічно шириться серед українців, добова кількість хворих визначається тисячами.

На сайті Національної поліції повідомляють, що у ці вихідні, 21-22 листопада, поліція оштрафувала 184 жителі Вінницької області за порушення нових карантинних правил, які почали діяти на території України з 21 листопада (за не носіння масок). А як з цим в Козятині? 

Відео дня

Керівник сектору превенції козятинського відділення поліції Євгеній Трайдакало пояснив, що Верховна Рада внесла зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тепер в статті 44, зі значком 3, є дві частини — перша «карає» за порушення карантину вихідного дня, друга — за недотримання вимог щодо засобів індивідуального захисту в громадських місцях.

— Першу частину розглядає суд (санкція статті передбачає накладення штрафу на простих громадян від 17 до 34 тисяч, посадових — від 34 до 170 тисяч гривень), — розповідає Євген. — Що стосується частини другої статті 44 з позначкою 3, то її віднесли до компетенції органів Національної поліції. Тобто, всі поліцейські, які мають спеціальні звання, розглядають порушення в межах інструкції 1376 (оформлення адміністративних матеріалів). Санкція статті передбачає накладення штрафів від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів громадян — від 170 до 255 гривень. Цей штраф виносить поліцейський своєю постановою.

По місту контролюють ситуацію 6-8 правоохоронців. На інші адмінзони заступає по два чоловіки. Це крім тих, хто заступає на чергування. 

Законопроєкт, який дозволяє штрафувати бізнесменів, підприємців та пересічних громадян за відсутність одягненої маски уряд підтримав 6 листопада. А в суботу, 21 листопада, він набрав чинності. І козятинські поліцейській вже склали 12 протоколів. 

Відомо, що порушників штрафували на залізничному вокзалі та в магазинах.

— Значна увага приділялася міським перевізникам, — каже Євгеній Трайдакало. —. Протоколи складалися як на водія, так і на пасажирів, які неналежним чином ставилися до встановлених карантинних обмежень. Що стосується карантину «вихідного дня», коли він тільки почав діяти, піврайвідділу Козятина було на роботі і в суботу, і в неділю. 

— Міська рада не належним чином виконувала свої обов'язки і не попередила людей на ринку про обмеження, — додає Євген. — Коли ми прийшли в першу суботу введення локдауну, всі були відкриті. Ми переконали торговців і всі вони позакривали точки продажу. В неділю вже було менше роботи, бо переважна більшість людей знала, що працювати не можна. Написали також 10 протоколів в суд. Серед них на одного з продавців, що торгував засобами особистої гігієни на «маленькому базарчику», на «Єву». Деякі люди до цього халатно ставляться, деякі нас приємно здивували. Хочеться, щоб громадяни самі зрозуміли, без штрафів. Люди хворіють і це не вигадки.

Ще є протоколи на водія міської «трійки», а також на махнівського, який перевозив стоячих пасажирів.

Результати роботи Держпродслужби

За листопад у Козятині та районі промоніторили 273 об’єкти підприємницької діяльності і виявили порушення на 40 об’єктах, що становить 14,6%. За виявлені порушення суб’єктам господарювання направили 40 пропозицій про усунення недоліків та винесли 16 постанов про адміністративне правопорушення. Також протягом поточного місяця проводились спільні моніторингові перевірки, до складу яких входили спеціалісти Вінницького та Козятинського управлінь Держпродспоживслужби. Під час цього обстежили 20 закладів, порушення виявлені на 15 з них, що становить 75%. До винних осіб застосовувались штрафні санкції.

Держпродспоживслужба та поліція: у Козятині перевіряють підприємницьку діяльність
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юлія Федотова

    За не носіння масок у приміщенні,або ж де велике скупчення людей. На вулиці де не має людей, маєш право ходити без маски.
  • Марина Мамей

    Добре , що є карантин вихідного дня,а для чорної п'ятниці це нормально, коли таке скупчення людей...
  • Алуська Мартовицька Павлюк

    А в кармани собі скільки штрафів собі поклали?????????

    Оля Колодий reply Алуська Мартовицька Павлюк

    Алуська Мартовицька Павлюк 💯)
  • Неля Ишмаметьева

    Что делать с мусором?с.Казатин.когда начнут вывозить?куда обращаться?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up