У Махнівці річку Гнилоп’ять засипають будівельними відходами

У Махнівці річку Гнилоп’ять засипають будівельними відходами
  • На гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернулися мешканці Махнівки. Вони повідомили, що їхній односельчанин, колишній працівник безпеки руху, викупив стару автостанцію, розібрав її, і залишками від розібраної будівлі засипає річку Гнилоп’ять. 

З господарем будівництва нам не вдалося поспілкуватися. Як сказали робітники, їхнього головного начальника можна застати тільки зранку. Тоді ми звернулися до будівельників:

– Що ж ви хлопці, загортаєте головну артерію водогону Медведівка – Козятин

– Це не ми займаємось будівельними роботами і взагалі це питання не до нас, – відхрестилися вони. 

Відео дня

Поспілкувавшись з найманими працівниками ми пішли берегом пересохлого водосховища. Води на місці розливу річки в ставок через посуху немає, але вода там може з’явитися коли наповниться водою сама Гнилоп’ять. І якби річка була повноводною, то будівельне сміття горнули б у воду. А поки води у водосховищі немає, то підприємливий чоловік таким безхитрісним способом збільшує територію будівельного об’єкта.

Спробували звернутися з цього приводу до голови села та він на час нашого візиту був в обласному центрі. 

Від сільської ради ми знов пішли до незавершеної будівлі. Робітники, які там трудились, зібрали знаряддя праці і поїхали, а ми поцікавились думкою мешканців села щодо звуження річки. 

Переважна більшість опитаних не володіла питанням. Панянок Тетяну й Оксану більше турбувало, що саме будується на місці колишньої автостанції.

Якщо там з’явиться кафе, то нам нічні гульки тут непотрібні. І взагалі як це можна автостанцію купити?, – запитала в представника преси Пані Оксана. 

– Так стара автостанція не стратегічний об’єкт, – кажемо співрозмовниці.

Пані Оксана залишилася з думкою, що купувати можна тільки те, що продається на торговельній базі чи в магазині.

Пан Микола з Валерієм живуть за ставом. Що берег річки засипається, вони не чули але їм не подобається, що в центрі села накидали землі на тротуар, коли проводили воду до тої будівлі.

Пенсіонерка пані Віра каже: 

– Це чоловік якого ви не «візьмете». В нього багато впливової рідні. Він робить, що хоче. Біля моєї хати під воду траншею прокопав навіть не порадившись зі мною. Я двічі в прокуратуру зверталася і йому таки заборонили проводити воду. Але ж канаву він не засипав. Я сама в своєму віці її засипала, а щодо берега річки нічого не можу сказати. Я тудою не хожу звідки я можу знати, що там робиться.

Після пенсіонерки Віри Сушко ми запитали думку ще 12 людей, десять з них сказали, що вони приїжджі і двоє нічого не знали про ситуацію біля Гнилоп’яті.  Може тому й з’являються люди «з впливовою ріднею», які знають, що люди будуть мовчати, а тих кількох невдоволених можна просто проігнорувати  й надалі берег річки засипати?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мер

    Речка говнотечка:)
  • Alexs Tkachuk

    Жах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up