Священнику знадобилося майже три години, щоб за кожного Героя проспівати молитву

Священнику знадобилося майже три години, щоб за кожного Героя проспівати молитву
  • У неділю, 12 травня були Проводи на обох козятинських кладовищах.
  • Як вони проходили —
  • у нашій розповіді 

Спочатку поїхали на сільське. Людей порівняно з минулим роком ніби було менше, хоча за кількістю припаркованих автівок цього не скажеш. 

О 10 годині настоятель храму Покрови пресвятої Богородиці отець Василь освятив могили на Алеї Слави загиблих воїнів. Потім пішов освячувати могили померлих по рядах.

Відео дня

Було два пункти збору пасок, крашанок і солодощів. Вони будуть передані в госпіталі для наших воїнів. 

У Глухівцях на проводи ми не були, але нам відомо, що самі рідні загиблих і померлих що принесли на могили, відносили до церкви, а отець Валерій з селищним головою все те відвезуть нашим пораненим воїнам.  

По дорозі до міського кладовища ми поцікавились у пасажирів, як курсує транспорт. Нарікань  в селі Козятині і біля заправки, де розвертався громадський транспорт, від пасажирів не було. Пані Наталя зауважила, що  хоч маршрути з заїздом на кладовища маршрути змінено, з графіка вони не вибиваються, кожні півгодини є чим їхати в потрібному напрямку. 

На міському кладовищі людей було дуже багато, а найбільше — біля Алеї Слави. Батько Героя Богдана Іщука Олег Іщук мовчки дивився в очі сину, про що вони говорили — тільки батьку відомо. Дружина Героя Олега Ясінського Наталя Ясінська майже кожного разу йде на кладовище з бутлем води. Не змінила вона свою звичку на Проводи. В цей день вона також поливала квіти. 

Розрослася Алея Слави, великим стало наше небесне військо. Отцю Роману знадобилося майже три години, щоб за кожного Героя проспівати молитву і окропити  пам’ятник захисника України. . 

Було багато «гастролерів», одному з них вистачило совісті, щоб жебракувати біля Алеї Слави. Запитали у нього ти «свої очі в сірка позичив?», зрозумів і більше не з’являвся.














 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Виктор Терентьев

    Все Харків здався. Російські війська у передмісті Харкова. Командування ЗСУ покинули Харків.

    Тетяна Арсеньєва reply Виктор Терентьев

    Виктор Терентьев то чому не кажуть по тб про це?

keyboard_arrow_up