Стартував сезон полювання на пернатих

Стартував сезон полювання на пернатих

У суботу, 4 серпня, у Вінницькій області розпочався сезон полювання на пернату дичину. Про це повідомила прес-служба Вінницького управління лісового та мисливського господарства.

Терміни полювання

З 16-ої години 4 серпня до 25 листопада 2018 року включно: на гусей: сіру, білолобу велику, гуменника, норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка), перепілку.

З 6 жовтня до 25 листопада 2018 року включно: на фазана.

Відео дня

Полювання проводиться лише на самців, виключно за разовими відстрільними картками, у присутності відповідальної особи користувача мисливських угідь.

Дні полювання на пернату дичину:

  • з 4 серпня по 4 листопада - субота, неділя та середа

  • з 5 листопада до 25 листопада – субота і неділя

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати: гусей – 1; качок – 5; лисок – 6; куликів – 10; голубів – 10; перепілок – 15; норців великих – 1; фазанів – 1.

Забороняється полювання в зоні заповідників. У нашому районі, це (Курочка) кілометрова зона від ставка села Збараж. А ще ближче, ніж за 200 метрів від будівель населеного пункту. Забороняється полювання на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю чи набоїв, споряджених кулями. Недопустиме полювання на птахів до сходу сонця і за годину до його заходу.

Не можна полювати на пернатих на човнах з працюючими двигунами і полювати методом нагінки.

Кожен рік відкриття сезону полювання призначається на вихідні. Та якось так виходить, що з кожним роком йде прискорення відкриття сезону. Якщо в 2008 році, це було 9 серпня, то в цьому році 4 серпня. На справжніх мисливців від природи пернатих вистачить. Та багато мисливцями стають від того, що отримують керівну посаду. От ті хлопці за природу найменше дбають. Для багатьох із них полювання - це просто розвага.

Іван Остапчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up