Сьогодні – мученика Яреми: цікава історія про вірного друга. Прикмети

Сьогодні – мученика Яреми: цікава історія про вірного друга. Прикмети
  • За народними повір’ями, 26 січня працювати не варто, треба лежати у ліжку.
  • Чому коти цього дня – особливі, читайте далі.

 

Відзначають 26 січня день Яреми – християнського мученика, що загинув за свою віру на початку IV століття в місті Сингидон.

Відзначають 26 січня день Яреми – християнського мученика, що загинув за свою віру на початку IV століття в місті Сингидон. Довгий час Ярема перебував у в’язниці, і єдиним хто поділяв його укладення, став вуличний кіт. Випадково забредший в міську в’язницю, він став не тільки співкамерником Яреми, але і його вірним другом. У цей день особливі почесті віддаються котам і кішкам, а також практикується домашня магія.

Яремен день – час побутового чаклунства. Вуличний кіт, що розділив висновок мученика Єрміли був посланий йому вищими силами. Часто люди відганяють від себе бродячих тварин, не помічаючи, що вони приходять в життя з якимось посланням, з особливою, божественною місією. Тварини ніколи не вриваються в життя людей без причини, особливо кішки. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Народні прикмети на 26 січня

Хто лежить на печі 26 січня - хворіти не буде.

Хто на вулицю вийде - лихоманку зустріне

Якщо на Ярему вб'єш кішку, то матимеш сім нещасть

Навколо Місяця 26 січня видно коло - буде заметіль

Ліс шумить - чекай тепла

У лісі 26 січня тріщать дерева - скоро вдарять сильні і довгі морози

Собака спить біля будки - чекай відлиги. Якщо дрімає, згорнувшись у клубок - холоди протримаються ще довго.

Сильна тяга в печі 26 січня - чекай похолодання.

Слабка - буде відлига

Якщо під вікном щебече синиця - прикмета до того, що варто чекати ранньої весни  

Ольга БОБРУСЬ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up