Ще один “Юний знавець Біблії”

Ще один “Юний знавець Біблії”

Сергій Радько презентував роботу про сімейні цінності

У місті Острог першого червня пройшов конкурс “Юні знавці Біблії”. Серед учасників був і козятинчанин Сергій Радько. Він отримав грамоту за кращу презентацію своєї творчої роботи на тему “Сімейні цінності”.

Нагадаємо, що три козятинчанки — Анна Діденко, Єлизавета Карпюк та Наталія Тененчук — теж стали переможницями цього конкурсу в кінці квітня. Тоді конкурсним завданням був твір “Міцна сім’я — міцна держава”.

— Я вперше поїхав на конкурс “Юні знавці Біблії-2017”, — розповідає Сергій. — Він відбувся в національном університеті Острозької Академії. Там було дуже цікаво.

Відео дня

Для учасників конкурсу провели екскурсію по Академії. Спочатку потрапили в храм, ми там молилися. Побували в аудиторії, де проходили тести по Біблії. У тестах були питання по притчах, про Новий Заповіт. Відповіді на деякі питання я не знав, але на переважну більшість впевнено відповів. Далі ми презентували свої творчі роботи на тему “Сімейні цінності”. Ці роботи ми готували вдома і відсилали їх на конкурс.

Усіх учасників розділили на різні групи за віком. У групі Сергія було близько 20 осіб.

З усієї України на участь у конкурсі подали дуже багато заявок. А відібрали лише одиниці — найобізнаніших дітей.

— Я ходжу на гурток християнської етики уже 4 роки, — каже школяр. — Мій вчитель Андрій Горниш. Дуже цікаво взнавати про життя Ісуса Христа, Біблію, про божі творіння. Я вивчаю дорослу Біблію, дитячу вже прочитав. Усього до нашого гуртка ходить 15 дітей. Ці заняття змінили моє ставлення до життя та думки про різні речі. Гурток навчає мене доброзичливості, терпінню, молитві, милосердю, любові до Бога, до ближніх. Крім заняття християнською етикою, я захоплююсь спортом, люблю дивитися фільми, читати книги, інколи граю в комп’ютерні ігри. У планах на літо — поїхати із моїми батьками на море.

— Предмет основи християнської етики є по суті головним у шкільній програмі, хоча його й відносять на периферію, — розповів газеті Андрій Горниш. — Він формує та розвиває  у дитині закладені Богом таланти. Допомагає учням пізнати Божий світ. Навчає любити Бога, ближніх, змінює думку учнів про себе: хто вони, звідки. Тобто навчає їх бути кращими. Найголовніше завдання предмету — зробити дітей морально досконалими. І це, звісно, відіб’ється на їхньому майбутньому і на майбутньому держави, тому що вони члени нашого суспільства. Чим буде більше таких дітей, як Сергій, чим більше буде впроваджена християнська етика у шкільну програму, тим буде краще для України.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up