Рвали списки, займали чергу з вечора та порушували комендантську годину

Рвали списки, займали чергу з вечора та порушували комендантську годину
  • Ситуація. У суботу та неділю, 14-15 жовтня, одна з благодійних організацій нашого міста відновила видачу продуктових наборів для родин захисників України, пенсіонерів, переселенців, багатодітних сімей.
  • У перший день по списку на 8.30 було 471 особа. Без конфліктів не обійшлося

Видачу наборів проводили в приміщенні колишнього «Цесісу» з 9 до 16 години. Перший дзвінок до нашої редакції надійшов о 6.10 суботнього ранку. Жінка, яка назвалася Оксаною, запитала: «Ви не хочете під’їхати на ПРБ до Цесісу? Там мають давати продуктові набори. На 5-ту годину ранку вже було 247 людей, а зараз близько півтисячі. Приїжджайте і все побачите на власні очі». 

Приїхали ми на місце події рівно о восьмій. Біля дверей пункту видачі стояли близько 30 осіб. Окремо стояли декілька груп по 2-6 людей і близько двох десятків чекали на відкриття на автобусній зупинці.

Відео дня

Першою, з ким ми поспілкувалися, була мама захисника України, який воює на фронті, пані Раїсою. Вона — читачка нашого видання і приятель газети «RIA-Козятин» з 20-річним стажем. 

— Багато людей зайняли чергу і порозходились, а по списку на цей час записано 471 людина, а я в тому списку 72-та, — розповіла жінка. 

— Так ви мама військовослужбовця, можете без черги продуктовий набір взяти. 

— Не хочу я нікому нічого пояснювати, — відповіла мама воїна. 

Пан Андрій також наш читач з 25-річним стажем. Запитуємо його, а він який по списку?

— Я прийшов декілька хвилин на 5-ту. Переді мною було 5 людей. Як стали записувати братів, сватів, кумів, сусідів, то я був 126-м. За годину прийшло людей 15, не більше, а список розрісся до 247 осіб.

— Андрію, — звертаємося ми до нього. — Так ти йшов по продуктовий набір у комендантську годину?

— Так, я знаю. На всякий випадок я придумав відмазку, в телефоні годинник на 5-ту ранку перевів.

З 8-ї до 9-ї ранку на перший погляд людей не побільшало. 

Потім до людей, які прийшли за продуктовими наборами, звернулась одна із волонтерок благодійної організації пані Ольга. Вона повідомила, що основна ціль волонтерського об’єднання — це допомога родинам військових ЗСУ, які проживають у звільнених від рашистів територіях. 

— Нашим землякам ми можемо виділити лише незначну кількість пайків. Оскільки вас сьогодні прийшло майже 500, ми не в силах усім видати. Хто не отримає, приходьте наступного дня. Домовляйтеся, щоб не було так, що завтра прийдуть ті, що 14 жовтня не отримали і нових прийде знов 500. Робимо широкий коридор для проходу і починаємо роботу, —  сказала Ольга і пішла в середину пункту видачі. 

Волонтери з видачі продуктових наборів працювали, як і було обіцяно, до 16-ї години. За словами Андрія, на 16 годину продуктові набори встигли отримати за списком 114 людей. Всіх, хто встиг отримати продуктову допомогу, було десь осіб 180-200. 

— Хто спокійно, як я, пішов додому. Жінки, які не дочекалися черги, виявилися більш емоційні. Нічого не придумали кращого, як порвати списки, — розповів Андрій.

Ще в суботу чоловік на ім’я Василь, щоб у неділю бути першим, зайняв чергу з сьомої вечора і всю ніч просидів на автобусній зупинці. 

На ранок у неділю, коли люду побільшало, почалися суперечки. Когось влаштовувала черга по списку, хтось пропонував живу чергу «тому що так справедливіше» — казали прибічники живої черги. Врешті-решт вирішили дотримуватися живої черги і суперечки припинилися.

Як пройшли два дні роботи в пункті видачі продуктових наборів, ми попросили прокоментувати волонтерку Тетяну. 

— У суботу я в пункті видачі продуктових наборів не працювала. У неділю люди визначились, якою має бути черга, то й нам стало легше працювати. За два дні роботи ми роздали пільговим категоріям людей більш як 300 продуктових наборів. Все було б навіть добре, якби окремі жителі громади, ідучи отримати продуктовий набір, не порушували комендантську годину. Якщо ситуація із займання черги на краще не зміниться, ми будемо вимушені звернутися до правоохоронців, щоб вони провели з порушниками комендантської години профілактичну роботу. А так все добре.

 ВРІЗ: У суботу чоловік на ім’я Василь, щоб у неділю бути першим, зайняв чергу з сьомої вечора і всю ніч просидів на автобусній зупинці

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діна Діденко Білорукавська

    Люди ви шо такі голодні побійтесь Бога
  • Oksana Ksenia

    Сьогодні отримали допомогу без усіляких сварок,простояли в черзі півгодини, дякуємо Ірині
  • Tetyana Kostyuk

    Самі люди створюють собі проблеми. Сьогодні, о 15,15 год. по дорозі до магазину, підійшла до пункту видачі допомоги, чекала одна людина, я була друга. І ніяких проблем.

keyboard_arrow_up