Розібрали по поличках звіт міського голови

Розібрали по поличках звіт міського голови
  • Минулого тижня очільниця громади звітувала перед радою ветеранів про свою роботу.
  • Втім, звіт міського голови презентували не лише вузькому колу людей — документ на сто сторінок опублікували на сайті міської ради.
  • Розповідаємо коротко, про що йшлося в звіті за два роки роботи у громаді

Звіт міського голови починається із роботи гуманітарного штабу, який облаштували у Козятині в перший день повномасштабного вторгнення. Там забезпечували продуктовими наборами та необхідними речами переселенців. Допомога, яку видавали людям, надходила із цілої низки благодійних фондів та організацій, при чому не лише вітчизняних, а й закордонних партнерів, загалом їх було понад два десятки.

За офіційними даними, громада прихистила понад чотири тисячі переселенців. Саме стільки людей зареєструвалися. На базі гуртожитку училища створили колективний центр для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Руку допомоги простягнули і самі козятинчани — 403 мешканці громади прихистили у себе більше тисячі переселенців.

Із міського бюджету виділили 1,1 мільйона гривень на харчі не лише для ВПО, а й осіб з інвалідністю, пенсіонерів та інших вразливих категорій.

Відео дня

Для військових частин та територіальної оборони допомогли придбати необхідну техніку, одяг, медичні матеріали. Встановили п’ять систем IP-сповіщення, якими оголошують про повітряну тривогу.

Проєкти

У 2021 році реалізували проєкт «Безпечна громада» — по місту встановили камери відеонагляду і створили ситуаційний центр. Частина коштів на облаштування пішла з міського бюджету.

У рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» у Кордишівці відкрили поліцейську станцію, яка обслуговує десять сіл. Із міського бюджету виділили 714 тисяч гривень. За ці гроші робили ремонт приміщення і купили автомобіль.

Розробили стратегію розвитку Козятинської громади до 2030 року. Обрали п’ять стратегічних цілей: економічний добробут, розвинена інфраструктура, якісна освіта, фізичний і психологічний добробут, соціальне зближення і безпека. Чи вдасться це все реалізувати на практиці — побачимо згодом.

Серед громадських організацій і мешканців громади у 2021 році провели конкурс проєктів «Я зможу, тому що я хочу». Із поданих пропозицій обрали дев’ять, втілили в життя вісім проєктів. На співфінансування виділили з міського бюджету майже півмільйона гривень.

Особистий прийом

Міський голова запровадила особистий прийом, який проходить раз на тиждень. За два роки провели 76 особистих прийомів, на які звернулося понад 350 мешканців громади. Розглянули більше тисячі питань.

Щоб поповнити бюджет, підняли податок

Із державної в комунальну власність прийняли майже дві тисячі гектарів землі сільськогосподарського призначення. Провели інвентаризацію польових доріг, а також моніторинг самовільно зайнятих земельних ділянок, в результаті чого до бюджету повернули 277,5 тисячі гривень, які скарбниця недоотримала через несплату земельного податку. Аби поповнити бюджет, плату за оренду землі і ставків підняли в чотири рази — до 12%.

Провели інвентаризацію водного фонду. Віддали в оренду ставки у Махаринцях і Сестринівці і провели два аукціони на оренду комунального майна. Оформили сім договорів купівлі-продажу земельних ділянок шляхом викупу, що поповнило бюджет на 2 мільйони гривень.

Провели інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення Сокілецького, Махаринецького, Кордишівського та Пиковецького старостинських округів.

За два роки учасникам бойових дій віддали у власність 43 ділянки для ведення сільського господарства, садівництва і під забудову. Ще чотири ділянки для ведення особистого селянського господарства надали сім’ям загиблих військових.

Медицина і соціальна сфера

Створили кризовий центр підтримки осіб. Мешканцям громади за два роки надали допомогу з бюджету на загальну суму 11,2 мільйона гривень. Відповідно до програми забезпечення житлом для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб придбали двокімнатну квартиру. Відправили на оздоровлення 97 дітей пільгових категорій і 27 дітей військових.

Міську лікарню і стоматполіклініку приєднали до Козятинської ЦРЛ. Наразі у громаді функціонує два комунальні медичні заклади — центр первинної медико-санітарної допомоги та центральна районна лікарня. 

До структури Центру первинної медико-санітарної допомоги увійшли амбулаторія у Кордишівці, а також сім фельдшерських і фельдшерсько-акушерських пунктів. У них провели ремонтні роботи на 742 тисячі гривень. Для Центру первинної медико-санітарної допомоги за гроші з міського бюджету закупили ліки та обладнання і відшкодували ліки за рецептами для пацієнтів на загальну суму 2,2 мільйона гривень. Задля підвищення якості обслуговування пацієнтів центр отримав грант на 144 тисячі гривень. За ці кошти облаштували кол-центр. На закупівлю обладнання та ремонти протягом двох років виділили з міського бюджету 12,7 мільйона гривень.

Для проведення реконструкції відділення екстреної допомоги на Центральну районну лікарню з міського бюджету виділили 2,4 мільйона гривень. Ще 1,4 мільйона гривень виділили з бюджету на оргтехніку і медичне обладнання. У лікарні завершили ремонт інфекційного відділення, ввели в експлуатацію першу чергу відділення екстреної допомоги, закупили кисневий концентратор.

У рамках конкурсу «Комфортні громади» купили два автомобілі, оснащені медичним обладнанням і виробами медичного призначення.

Освіта

У закладах освіти облаштували 19 укриттів, ще два укриття орендують. Із міського бюджету на облаштування витратили 78 тисяч, решту робіт провели за гроші з державного бюджету і благодійних надходжень. 

При Махаринецькі та Флоріанівській гімназіях, а також у гімназіях №6 та №9 створили єдиний освітній простір — дошкільні підрозділи. У садочках ремонтували коридори і групові кімнати. У чотирьох школах і одному дитячому садку відремонтували харчоблоки та обідні зали. В усіх закладах освіти відремонтували кабінети Нової української школи. Також облаштували класні кімнати. 

У двох сільських гімназіях відремонтували котельні, у гімназії №6 встановили твердопаливний котел, а в другому садочку — теплогенератор. У чотирьох школах частково замінили вікна. В інклюзивно-ресурсному центрі відремонтували ганок, а в двох закладах — спортивні зали. У першій та п’ятій школі оновили фойє. Закупили матеріали для проведення капітальних ремонтів дахів. У Сестринівській гімназії і трьох садочках облаштували ресурсні кімнати. Закупили два шкільних автобуси для підвозу учнів до шкіл.

Культура і ЖКГ

Провели ремонт даху будинку культури в Кордишівці, до клубу в Сигналі провели воду, а в будинку культури Флоріанівки зробили водовідведення.

Збудували мережу водопостачання в Іванківцях і частково у Сигналі. Відремонтували півсотні вулиць у Козятині і дві у Сестринівці. Йдеться про ямковий ремонт. У співфінансуванні зі Службою автомобільних доріг відремонтували частину траси Н02. Відновили дорожню розмітку і знаки в усіх населених пунктах громади. Відремонтували і облаштували велодоріжку на вулиці Куликівського. 

В одній із багатоповерхівок провели капремонт трьох ліфтів, в іншій —  внутрішньобудинкову водопровідно-каналізаційну мережу. Закупили подрібнювач гілок, 47 контейнерів для сміття, дорожню комбіновану машину, якою чистять і посипають взимку дороги, телескопічний навантажувач, прибирально-підмітальну машину і генератори. Провели капітальний ремонт п’яти котелень. По селах громади організували вивіз сміття. У парку облаштували «Активний парк» та доріжки. Відновили вуличне освітлення у чотирьох селах та на окремих вулицях у Козятині. Відремонтували чотири каналізаційно-насосні станції.

 

Читайте також:

Аналізуємо звіт керуючої справами виконкому

Прозвітували про роботу, але в режимі онлайн

На слайдах все супер, а насправді? Як міський голова перед громадськістю звітувала

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Кіпоренко Олександр

    Цікаво як справи басейна Дельфін ?
  • Сергей Заичко

  • Татьяна Нікітюк

    До самого заднього місця її звіт. Там все придумане і роздуте до того як їм треба.

    Елена Кондратюк reply Татьяна Нікітюк

    Татьяна Нікітюк У 1 й школі поставили вікна,а на підвіконня та на відкоси мусять здати батьки,потрібно 15 тис.це по якому? Де бюджет?Це не косметичний ремонт.Куди котимось?

keyboard_arrow_up