Разом ми - сила!

Разом ми - сила!

У Вінниці створили організацію для допомоги дітям-діабетикам

Хочеш зробити добре - зроби це сам! 

Так вирішили батьки дітей з діабетом у Вінниці і створили першу в місті громадську організацію для допомоги дітям-діабетикам «ДІА-ДІТИ». Сахарок поспілкувався з одним з організаторів, учасником ініціативної групи і просто активної мамою в сфері діабету - Файденко Олесею (дочка Софія, 12 років, стаж СД1 - 11 років)

— Привіт, Олеся. Скажіть, чому виникла ідея створити таку організацію у Вінниці?

— Цукровий діабет стає справжнім випробуванням як для дитини, так і для його батьків. Він неминуче змінює звичний ритм життя сім'ї, вносить свої правила. Це дуже важко не тільки в психологічному, але і матеріальному плані. Якісний контроль захворювання вимагає великих фінансових витрат. На жаль, допомоги, яку надає держава таким дітям, катастрофічно не вистачає. І переважна більшість сімей, які виховують «солодких» дітей, опиняються на межі виживання.

За рахунок державних коштів діти з СД забезпечуються інсулінами, мінімальною кількістю тест-смужок для визначення рівня глюкози крові (2 тест-смужки на добу, при необхідності 10-15) і грошовими виплатами в розмірі 1450 грн. В реальності ж на забезпечення потреб дитини тільки витратними матеріалами для введення інсуліну та контролю рівня глюкози крові, необхідно до 10 000 грн. в місяць!

Відео дня

За кордоном діти, яким діагностують цукровий діабет, з перших днів забезпечуються сучасними засобами компенсації діабету - інсуліновими помпами, безконтактними прогнозами глюкози крові та витратними матеріалами до них. Для українських дітей, враховуючи дорожнечу такого обладнання, використання подібних діа-гаджетів стає тільки мрією. З огляду на всю катастрофічність ситуації і байдуже ставлення держави до дітей з діабетом, у батьків Вінниці виникла ідея про створення власної громадської організації, щоб зусиллями батьків і небайдужих до проблеми діабету людей, допомагати солодким дітям.

Коли організація почала діяти? Скільки людей вже до вас приєдналися?

— Спільними зусиллями ініціативної групи батьків і громадських активістів, які підтримали нашу ідею, ГО «ДІА-ДІТИ» була офіційно зареєстровано 12 червня 2018 року. Величезне спасибі Олені Гуменний і виданню «Власний» за активну допомогу в оформленні нашої організації. На сьогоднішній день ГО «ДІА-ДІТИ» об'єднала вже 40 дітей.

— Яка основна мета створення ГО «ДІА-ДІТИ»?

— Перш за все - просвітницька робота, тобто ми хочемо привернути увагу громадськості до проблеми діабету. Також психологічна підтримка «солодких» дітей і їх батьків. Разом ми сила! Ну і, звичайно, допомога діа-дітям в забезпеченні їх потреб, придбання сучасних засобів компенсації діабету: інсулінових помп, безконтактних моніторингів глюкози крові та інших засобів контролю. Організація спільного дозвілля, проведення розважальних заходів, майстер-класів, тренінгів тощо

— Перші кроки вже зроблені - організація створена і офіційно зареєстрована. А що ж далі? Що ви плануєте робити тепер?

— Поділіться своїми планами. Найближчим часом ми плануємо проведення одного масштабного проекту - благодійної фотовиставки. Вона відбудеться у Вінниці. З датою поки визначаємося, швидше за все, це буде в вересні 2018. Зараз якраз шукаємо спонсорів, так що, якщо у когось є бажання нас підтримати - приєднуйтесь! Будемо дуже раді! За допомогою цього проекту ми хочемо показати «внутрішню» сторону діабету, донести його суть людям, показати труднощі, з якими живуть діти-діабетики.

І, звичайно, сподіваємося, що вдасться зібрати частину благодійних коштів, на які в подальшому будуть придбані бажані дітьми інсулінові помпи, сенсори, тест-смужки та ін. Окреме спасибі за підтримку і допомогу в реалізації нашої ідеї Діані Мороз і її команді.

У наших силах зробити все можливе, щоб діабет не став перешкодою на життєвому шляху наших дітей!

КОНТАКТИ ГО «ДІА-ДІТИ»:

Глава ГО «ДІА-ДІТИ» - Калиновська Вікторія +38 (067) 899-36-69

Заступник голови ГО «ДІА-ДІТИ»: Панасюк Тетяна +38 (098) 973-70-90

Файденко Олеся +38 (068) 588-47-55

РАХУНОК ДЛЯ ПЕРЕЧЕСЛЕНІЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ГО «ДІА-ДІТИ» 260 060 553 353 96

Автор Анастасія ЦВІГУН

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up