Про погодні зміни: Україні пророкують аномальний клімат

Про погодні зміни: Україні пророкують аномальний клімат

Кліматологи заявили про те, що через глобальне потепління літо 2019 року в Україні буде на один місяць коротше.
 

Як передає ТСН, кліматологи заявили, що глобальні кліматичні зміни провокують раннє похолодання влітку, і вже в серпні прийде справжня осінь - з низькими температурами і проливними дощами.

Ситуацію з погодою прокоментувала Вазіра Мартазінова, завідуюча відділом кліматичних досліджень Гідрометеорологічного інституту України.

«Літо по відношенню до попередніх років, попереднього століття, стислося. Воно стало не таким довгим, як три місяці, а триває десь два місяці», - розповіла кліматолог.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">
У той же час вчені відзначають, що про глобальне потепління також свідчить мутація багатьох рослин. Повідомляється, що плющ звичайний, який традиційно стелиться по землі, в останні роки повзе по стовбурах дерев.

Примітно, що плющ вже встиг переродитися, у нього змінилася форма листя, і тепер плющ плодоносить темними кистями і цвіте білим кольором. Такі ознаки плюща звичайного більш характерні для плюща середземноморського, що росте на території Грузії, Франції та Іспанії. Вчений Віктор Мельник вважає, що такі перетворення є наслідком кліматичних змін.
Ольга Бобрусь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up