Про перемоги і людяність спортсменів

Про перемоги і людяність спортсменів
  • Підсумки. Рік 2023 минув і саме час підбити всі підсумки цього складного та сповненого спортивними подіями періоду.
  • вершині козятинських спортивних досягнень не тільки легка атлетика чи його величність футбол, а й теніс, карате, волейбол, шахи

В Україні цей рік приніс багато пам'ятних перемог у спорті. Почнемо з рекорду наших захисників «На іграх Нескорених». Українські ветерани вибороли 34 медалі. У 9-ти видах змагань вони завоювали 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових медалей.

Запам’ятавcя вчинок української фехтувальниці Ольги Харлан. Після перемоги над спортсменкою під нейтральним прапором, росіянкою анною смірновою ціною дискваліфікації вона не потисла фехтувальниці країни агресора руку.

Відео дня

Ще з приємного — світова футбольна спільнота дотисла UEFA і та відмовилася від ідеї повернення російської молодіжки до міжнародних турнірів. Запам’яталася й 

перемога Олександра Усика над боксером з Британії Ентоні Джошуа.

У нашій громаді теж є серйозні досягнення. Чемпіона України зі стрибків у висоту Олексія Лясковця було визнано кращим спортсменом року Вінниччини в категорії юнаки. Тренер Олексія Володимир Галицький удостоєний такої ж нагороди, як тренер, який підготував спортсмена. 

Також відзначимо чемпіона України з естафетного бігу у складі команди Вінницької області Максима Гайдучка. Під час пробігу вулицями міста на День Незалежності на останньому повороті перед фінішем він поступився лідерством. Помітив, що його рідний дід Володимир відстав від загальної групи і збавив швидкість.На фініші пояснив свій вчинок: «За діда злякався, він у мене завжди у формі, але ж надворі так спекотно».

Згадаймо й Кубок Вінниці з армреслінгу. У цих змаганнях перемогу здобув наш земляк Олександр Байліченко.

В інших видах спорту на провідних ролях — футбол. Команда «Легіон» радує своїх прихильників гарною грою у футбол і футзал. 

У хорошій спортивній формі ветеранські команди футболу та ветерани волейболісти. На високому рівні проводять змагання шахісти. Позитивом є й те, що дорослі спортсмени завжди проводять змагання з молодими талантами і дітьми шахової школи Олександра Іонова.

Інші спортивні здобутки спортивного року — то заслуга дитячих тренерів спортивних секцій та викладачів фізичної культури навчальних закладів.

Спортивний клуб «Тако» прославляє наше місто на найпрестижніших змаганнях. У його складі є чемпіони України, є переможці турнірів найвищого рівня.

Маємо хороші здобутки в настільному тенісі. Микола Поліщук у складі команди Хмільницького району на обласних змаганнях отримав срібну нагороду.

Волейболістки КДЮСШ зупинилися за крок до фіналу обласних змагань «Олімпійська Надія». Команда волейболістів хлопців ще чекає першості районного етапу обласної гімназіади. Ми поспілкувалися з тренером волейболістів сильної статі Олегом Шереметом і запитали у нього, як пройшов у його вихованців 2023 спортивний рік.

— Через військовий стан не було достатньої кількості змагань, а там, де ми брали участь, наші спортсмени виступили успішно. Були на змаганнях «Круті ігри» у Вінниці трьома віковими групами. Молодшою і командою середньої вікової групи ми зайняли другі місця. Старшою групою завоювали третє місце. Хорошу маємо команду волейболістів. На гімназіаді комада нашого ліцею виборола перше місце. Змагання на першість району пройдуть у наступному році.

Запитали у спортивного наставника, що це за змагання «Круті ігри»?

— Це новий вид спорту, в якому немає силових вправ. Це таке неофіційне 15-борство з естафетами на спритність і швидкість дітей, — сказав на завершення нашої розмови вчитель з фізичного виховання ліцею №5.

Де у нас справи гірше, так це в інваспорті. Ще недавно у нас була спортивна організація для дітей з обмеженими можливостями «Повір у себе». Діти не тільки вірили у себе, а й ставали переможцями і призерами турнірів найвищого рівня. Наше місто прославляли борець Саша Коваль, метальник, а потім веслувальник Даниїл Годлевський та Маша Шпатківська, яка виступала на змаганнях у Німеччині, ОАР, Польщі, Франції і була резервістом паралімпійської збірної команди України. Формально організація «Повір у себе» нікуди не ділася. Але немає там зараз людини, яка так опікувалася такими дітьми, як це робив нині покійний Володимир Шульга.

ВРІЗ: Олексія Лясковця визнали кращим спортсменом року Вінниччини в категорії юнаки. Відзначили і його тренера — Володимира Галицького



 

 













 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up