Про лісосмугу-«сироту», гілля та відремонтовану добродієм дорогу

Про лісосмугу-«сироту», гілля та відремонтовану добродієм дорогу

Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото. На минулому тижні під приціл камер потрапив люк «ванька-встанька» на вулиці Пилипа Орлика. Гілля по місту, яке чекає на дробильну автотехніку та заборонні стрічки на дитячому майданчику 

Почалася наша прогулянка містом та його околицями із зустрічі з головою ОСББ будинку 42, що на вулиці Героїв Майдану, Валерієм Савченком. Біля їхнього будинку лежало обрізане гілля дерев. Ми запитали, за якою процедурою «Чисте місто» забирає обрізане гілля? 

— То не наше гілля. Ми в цьому році дерева у своєму садку не обрізали. То гілля знесли до сміттєвих баків мешканці будинку, що на вулиці Шевченка. У нас договір на вивіз гілля з «Чистим містом» є. 

— У скільки обходиться ОСББ вивезти гілля?

Відео дня

— То було більше року тому. Скільки конкретно ми заплатили за вивіз гілок після розчистки садка, я не пам’ятаю, — сказав пан Валерій і пішов у своїх справах. Виходить, що ОСББ на своїй прибудинковій території наводить красу та ще повинні за це заплатити. Коли ЖКГ нашого міста купили машину для подрібнення гілок, думалося, що її придбали саме для цього. Подрібнене гілля після переробки стає паливом, тому мешканцям будинку — подяка за благоустрій, а для котелень — дешевий матеріал. 

До речі, з гіллям на наших вулицях велика проблема. «Чисте місто» його у сміттєвоз не забирає, а за його спалювання можна отримати щонайменше три тисячі гривень штрафу. То воно в законослухняних громадян лежить на городах та біля воріт і люди не знають, що з тим гіллям робити.

Коли вже зайшла мова про санітарну розчистку дерев, то згадаємо дві лісосмуги. Одна з них — паралельна залізниці. Доглядає за нею Локомотивна служба. Біля неї приємно проїхати. Мова зараз не про стихійний смітник, який облаштували в лісосмузі люди. А про те, що у лісосмуги є добрий господарник, який переймається тільки санітарною рубкою.

Друга лісосмугаЧ — в полі, паралельно до аеродрому. У неї немає господаря, вірніше господар,

 

якому вона має належати є, але він ще не взяв цю лісосмугу на баланс. Тож не дивно, що там господарюють далекі від любителів природи люди, і рубають все підряд.

На дитячому майданчику у міському сквері ми поспілкувалися з мамами малечі. Запитали у них, чи безпечно зараз для їхніх дітей те, що штирі фіксації гірки загородили червоно-білою стрічкою. 

— Ця стрічка скоріше для батьків. Для трирічної дитини вона нічого не означає, — каже мама одного з малюків. — У таких випадках дитячий майданчик повинен бути закритий до повного ремонту, або його небезпечна частина повинна бути огороджена парканом, аж ніяк не стрічкою.

У центрі міста, на вулиці Пилипа Орлика люк «ванька-встанька». Одна автівка на нього наїхала — він піднявся догори, наїхала друга — люк став на місце

У провулку Олега Ясінського (колишній Лікарняний) через глибокі ями можна було здавати залік на фігурне водіння автівок. Тепер «автодрому» тут вже не буде. Один добродій на тракторі, запитавши у мешканців провулку дозволу, з власної ініціативи засипав дві найбільших калюжі баластом.

Завершили ми нашу прогулянку біля «клубного» ставу, що в селі Козятин. В очереті вже висиджує потомство лебідка, а до берега, що біля дороги, зігнало хвилями все, чим багаті стара водокачка і «клубний» ставок. Трохи скрашують неприємний вид водного плеса свіжі зелені водорості. Повернеться вітер і поміняється природній дизайн на ставку.   

Читайте також:

Гроші на дитячий майданчик збирала вся Україна, а поставити його в Козятині досі не можуть

Небесна канцелярія піднесла «сюрприз». Що робиться на вулицях Козятина?

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pes Mayonez

    добре,що танк окупантів вам не муляє....

keyboard_arrow_up