Представник президента про головні теми в районі

Представник президента про головні теми в районі

Короткий брифінг

Голова Козятинської районної держадміністрації Юрій Слабчук дав редакції ексклюзивне інтерв’ю. На сьогодні він вважає за потрібне донести до громадянського населення району наступну інформацію.

— Президент підкреслив, що його принципова позиція буде такою: зробити воєнний стан мінімально помітний для цивільного населення. Петро Порошенко заявив - підстави запровадження військового стану більш ніж серйозні. Це загроза захоплення Маріуполя та Бердянська. Це і повномасштабний наступ Росії. Я думаю, що недарма було прийнято таке рішення.

До нас в редакцію надійшло багато дзвінків із запитаннями відносно організації захисту місцевого населення. Буде так само, як і раніше, через МНС, якщо з’являться якісь непередбачені обставини?

Відео дня

— Додаткових вказівок поки що не надходило. Якщо будуть якісь розпорядження з боку обласної державної адміністрації чи з боку Адміністрації президента, ми будемо повідомляти населення про ті зміни, які будуть відбуватися в зв’язку з введенням воєнного стану.

— Є дуже багато солдатів, які були призвані в армію і відбувають цю строкову службу в зонах, де оголошений військовий стан. Це якось відобразиться на них, чи вони опиняться десь в осередках воєнних дій?

— Було гарантовано, що призовники не будуть у зоні АТО. Я думаю, що там потрібно вивчити до кінця. Воєнний стан прийнятий не по всіх 24 передбачуваних у законі заходах, тобто є якісь відповідні відпрацювання.

— Відомо, що залізниця — це “нерви і життя” не тільки Козятина, а всієї держави. Чи будуть якісь вжиті додаткові охорони на залізниці, де відстоюються наповнені вагони.

— Поліція вже перейшла на посилений режим роботи. Є взаємодія з районною державною адміністрацією і місцевих відділів МНС, і поліцією, і СБУ, і військового комісаріату. Ми чекаємо додаткових вказівок.

Голова РДА надав відповідь також на питання редакції відносно ситуації навколо голови районної ради Віктора Слободянюка. З його слів, ситуація сама за фактом ганебна. Голова райради відсторонений від посади по постанові суду. Виконує його обов’язки заступник, як це передбачено статутом. З відкритих джерел інформації йому відомо, що В. Слободянюк добився пом’якшення запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на нічний. Політика тут ні до чого. Пан Слободянюк активно веде захист своїх прав в межах, передбачених законом. Винуватий він чи ні, має дати відповідь лише суд. Отож, потрібно набратися терпіння і дочекатися вироку.

Який він буде, знає тільки Бог. Не виключено, що буде виправдувальний вирок.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вова Полічков

    Рівень керівника району вражає.Де їх  таких вишукують.?
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:06 Минає рік, як ми втратили Захисника з Козятина Юрія Родюка 17:23 На Козятинщині вакцинуватимуть диких м’ясоїдних тварин від сказу 16:08 Козятинчанин у Вінниці наїхав на «зебрі» на школяра. Хлопчика доправили у травматологію 15:20 Семикласники ініціювали створення скейт-парку у Козятині Від читача 10:11 Загиблому в Маріуполі Артему був 21 рік - петиція про присвоєння звання Героя України 14:00 Живий коридор для Героя. На щиті повертається до рідної домівки Іван Білоус 13:04 У Козятині відбувся шаховий турнір. Перше місце — за першим ліцеєм photo_camera 11:39 Пам’ятнику-паровозу у Козятині «підбили око» 11:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:00 На наступному тижні знову будуть зміни в розкладі руху електропоїзда Козятин-Фастів 09:17 У Козятині полеглому Захиснику Іллі Завальному відкриють меморіальну дошку 08:04 Важко даються ігри на виїзді 08:00 На календарі 22 жовтня. Відключення світла не прогнозують (Оновлюється)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up