Поліцейським оголосили збір по тривозі: у Сестринівці шукали дворічну Софійку

Поліцейським оголосили збір по тривозі: у Сестринівці шукали дворічну Софійку
Володимир Стефанович був відповідальним у пошуках дворічної Софійки. Саме він і знайшов дівчинку за 200 метрів від її оселі
  • Хепі Енд. Маленька Софійка зникла з поля зору рідних, коли гралася на власному подвір’ї. Батьки одразу забили на сполох та зателефонували на 102.
  • Поліцейські дівчинку дуже швидко розшукали та повернули батькам. Де була дитина та чи все з нею гаразд — розпитали у майора поліції Володимира Стефановича

Кілька днів тому, надвечір до козятинського відділення поліції надійшло повідомлення про зникнення дитини. З подвір’я в невідомому напрямку пішла дівчинка Софійка, якій всього лише два роки і 7 місяців. Батьки відразу ж повідомили до поліції. Звісно, вони шукали доньку і самотужки, бігали за допомогою до сусідів, але знайти не могли. Це зробили правоохоронці. А саме Володимир Стефанович — начальник сектору дізнання відділення поліції №2 Хмільницького відділку поліції. 

— Виклик зареєстрували у журнал єдиного обліку і оперативно виїхали на пошуки зі слідчо-оперативною групою, на чолі зі мною, так як я був відповідальним, — розповів Володимир Стефанович. — Це подія з малолітніми дітьми, а значить участь відповідального обов'язкова. Паралельно відразу ж об’явили збір по тривозі і особового складу козятинської поліції. 

Проїжджаючи Сестринівку, Володимир подивився у вікно і побачив за кущами дитину. Тоді він ще не був упевнений, що то саме та дівчинка, яку вони шукають. На запитання: як можна у кущах влітку вгледіти малечу, Володимир відповів: «Коли таке трапляється, то дивишся не в одну сторону, а одразу у дві, бо це ж дитина».

Відео дня

Поліцейські зупинили авто. Володимир пройшов метрів десять і побачив дитину. Оскільки була фотокартка Софійки, він відразу її впізнав.

—  Дівчинка не кричала, не плакала, — продовжує поліцейський. — Вона сиділа на землі спокійно і гралася.

Місце, де знайшли дівчинку, знаходиться приблизно в двохстах метрах від її будинку. Там якраз дорога сільська, машини їздять, а вона зайшла в кущі.

— Ми обдивилися дитину, відразу зателефонували матері і повідомили, що доньку знайшли живу і здоровеньку. Самі розумієте, мати собі місця не знаходила. Коли підвезли її до подвір’я, вона вибігла до нас і забрала доньку. 

У цій ситуації, за словами Володимира, важливу роль зіграло те, що батьки оперативно повідомили до поліції про зникнення дитини. У протилежному випадку дівчинку шукали б довше і невідомо, як би все закінчилося.

Але слід відзначити і професіоналізм та пильність Володимира, у якого за плечима 20-річний досвід у правоохоронних органах. Хоча за весь цей час роботи випадок зі зникненням дітей перший і дуже сподівається, що останній.

Як згодом розповів Володимир, Софійка гралася біля будинку, там була бабуся і вона десь видно відвернулася чи ще щось. А це ж діти — тут є, а тут уже нема.

— Головне, що все закінчилося добре, вона відійшла недалеко. Батьки молодці.

Бажаємо всім батькам, у кого є маленькі діти, аби вони не губилися, всі були при купці та завжди поруч зі своїми рідними. Бережіть себе і своїх дітей.

Читайте також:

У Козятині оголосили відкритий творчий конкурс. Хочуть створити логотип та гасло міста

Медалі та цінні подарунки: у Козятині нагородили золотих та срібних медалістів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Геннадий Ткачук

    Володимир не тільки фаховий полісмен ,він ще щонеділі допомагає ФК «Моноліт-Ветеран ,представляти Козятинщину на теренах України

keyboard_arrow_up