Платне телебачення: реалії сьогодення

Платне телебачення: реалії сьогодення
4 мільйони українців ділки бізнесу лишили без телебачення.JPG
  • У новому році пенсія зросла на 18 грн. Збільшилась плата за інтернет, мобільний зв’язок, проїзд у транспорті. Вводиться абонплата за перегляд українських каналів.
  • Диверсія чи бізнес під час війни з Росією?

Подія, на яку так довго чекали телеглядачі, відбулась. Найбільш рейтингові українські телевізійні канали в ніч на 29 січня закодували. Вільний їх перегляд через сателітну антену став неможливий. Великої трагедії для більшості глядачів не відбулося. Про це попереджали декілька разів, переносили режим кодування сигналу, переконували у єдиному правильному рішенні своїх дій, дали можливість заробляти суміжному бізнесу. 

Старше покоління пам’ятає, коли в країні було лише два телевізійних канали, третій був лише у Києві та обласних центрах. І всі охочі розширити свій світогляд полювали за далекими телецентрами, будуючи телевізійні антени, аби прийняти слабкий телевізійний сигнал. Інколи цьому сприяли погодні умови. І у періоди високої іонізації повітря з’являлась унікальна можливість на звичайну метрову антену приймати у Козятині телевізійний сигнал сусідньої Румунії, Польщі. 

Розвиток технологій, запуск штучних супутників зв’язку, перехід у цифру, розширили можливості отримання інформації. Кожного року кількість каналів зростає у геометричній прогресії. Почалась реальна боротьба за уми та голови глядача. І якщо завдання одних вплинути на наш розум, інших - заробити на цьому кошти.

Відео дня

У кожного з’явився вільний вибір, що обирати, що дивитись. Єдина країна розійшлась по кутках. Прихід нової влади, нової команди спричинив новий перерозподіл сфер впливу у головах та бізнесі. Чотири провідні медіа групи домовились між собою та вирішили продавати свій контент, порахувавши кошти у наших гаманцях та збільшення своїх майбутніх прибутків. Що залишається всім нам? Погодитись або ні. 

У кого достатньо коштів, вишикувалися у черги, придбали додаткове обладнання, склали угоду та готові кожного місяця сплачувати абонплату за споживання телепродукту. У кого коштів ледь вистачає на злиденне життя, будуть дивитися те, що залишилось. І третя категорія, що будуть шукати свій спосіб отримання безоплатного доступу до закритих каналів. 

Опівночі, 29 січня, 23 комерційних канали закодували. Постраждали в першу чергу малозабезпечені верстви населення та пенсіонери. Тепер перед ними постав «великий» вибір: придбати харчі, купити ліки, оплатити комуналку, відремонтувати одяг, або придбати в гуманітарці, сплатити за зв’язок з рідними, чи сплатити за телебачення.

Вилучити з сімейного бюджету 1500 грн не кожному по кишені. Що робити? Простий та дешевий спосіб – дивитись те, що залишилось, а його на супутниках немало, близько 40 каналів і кожного місяця з’являються нові. Медіамагнати своїм рішенням відлучили значну частину свого глядача. Тепер у боротьбу за вільні голови вступають інші гравці та запропонують свої можливості.

 Яким же чином дивитись закриті канали? Під’єднатись до кабельної мережі, якщо ви в зоні доступу, укласти угоду з супутниковим провайдером та сплачувати абонплату, придбати та встановити обладнання для прийому ефірного Т2, придбати смарт приставку та при наявності інтернету обрати програму платного чи безоплатного перегляду телевізійних програм. 

Неприємності у майбутньому підстерігають користувачів ефірного Т2. У цьому році спливає 10-річний термін отриманої ліцензії на роботу у цій ніші. Нова влада, розуміючи важливість інформаційного впливу, планує за рік збудувати нову, свою мережу ефірного мовлення, та навряд чи продовжить ліцензію Т2, та змусить купувати нові приймачі та сплачувати щомісячну абонплату. У бізнесі, це звична річ.

А нам обирати: дивитись українське чи споживати російський продукт, якого вистачає на супутнику у відкритому доступі. А росіяни не жалкують коштів на пропаганду і усе з більшим розмахом транслюють свої ток-шоу, у яких кожного дня чмирять нашу Україну. І хто від цього виграє?

Читайте ще по темі:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Stepan Petrenko

    Ефірне телебачення Т2 наразі безкоштовне, тому що у вартості тюнерів Т2 було закладено деякий термін безкоштовного перегляду. Якщо хтось захоче зробити абонплату на Т2, то він мусить спочатку забезпечити виготовлення та продаж тюнерів з карткоприймачами, а вже потім запроваджувати абонплату, а це не так просто і не так швидко і до того ж може не окупитись. Кодувати супутникові канали та інтернет дуже просто, тому це запровадили швидко, а могли це зробити вже давно, але були політичні домовленості між олігархами та владою (теж олігархічною). Отже, цілком зрозуміло, чому це сталось, інакше і не могло бути, тому думайте, люди, хто є ХУ.
  • Віктор

    Байдуже, поставыв Т2 і 32 канали у відмінні якості безкоштовно. Мені вистачае.
  • Светлана Логинова

    Так зараз у всix краинах платне
  • Alexs Tkachuk

    Кожен сам вирішує
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up