«Овація» зібрала повний зал

«Овація» зібрала повний зал
  • Аматорський театр «Овація» презентував козятинчанам свою першу постановку.
  • Дебют відбувся у п’ятницю, 11 червня.
  • Перед початком вистави ми зазирнули до гримерки і поспілкувалися з акторами.
  • Про що говорили і як пройшла прем’єра — читайте у нашому матеріалі.

П’ятничного вечора козятинчани зібралися у Міському будинку культури, щоб привітати із дебютом і насолодитися переглядом першої постановки аматорського театру «Овація». Він виник у нашому місті зовсім нещодавно — всього півроку тому. І за ці шість місяців новоспечені актори, які ніколи не працювали на сцені, навчилися перевтілюватися в різні образи і грати ролі.

— Я працюю вчителем у школі, тому у мене акторський досвід існує, — розповідає Тетяна Міщук, одна з актрис. — Але такий досвід у мене вперше. Мала бажання не тільки свій досвід реалізувати. Мені хотілося, щоб у нашому місті люди мали можливість в дорослому, зрілому віці реалізувати свій потенціал. Тому мені дуже хотілося, щоб у нашому місті був такий осередок творчий. Наталія Павленко — це, напевно, єдина людина в місті, яка погодилася на такий експеримент. Це та людина, яка це робила безкоштовно, тому що тренування, репетиції відбувалися під її керівництвом на благодійних засадах.

Вбрана в елегантну довгу чорну сукню, Тетяна Міщук закінчувала останні приготування до свого виходу на сцену, де мала зачитати глядачам монолог «Театр».

Відео дня

— Оскільки Наталія Павленко чула мої думки про театр, мені було доручено донести до глядачів хвилюючі моменти з цього монологу, — каже наша співрозмовниця.

Саме Тетяна Міщук стала ініціатором створення «Овації». Вона першою підкинула ідею організувати у Козятині аматорський театр.

— У Бердичеві відремонтована зала була і коли в Козятині відремонтувався наш кінотеатр, зразу захотілося, щоб у Козятині з’явився наш аматорський театр, — продовжує Тетяна. — Тому що там, в Бердичеві такий театр існує багато років, але коли відремонтувався зал, була реклама запущена і я прочитала на афіші, що буде представлена вистава саме аматорського театру в Бердичеві. І так мені захотілося, щоб і в Козятині він був.

Це стало тим поштовхом, який допоміг «Овації» з’явитися на світ. Тетяна поділилася своєю ідеєю з Вікторією Хоманець і Наталією Павленко, які були обома руками «за». Адже до цього у Козятині існувала театральна студія лише для дітей шкільного віку. Коли з’явилися перші охочі приєднатися до театральної трупи, почала кипіти робота. Знайшли спонсорів, які підтримали фінансово і допомогли з костюмами. А от декорації до першої вистави готувала одна з актрис, Руслана Дацюк. Вона, як кажуть її колеги по сцені, талановита не лише в тому, що вміє гарно читати репліки і подавати емоції, а й майстерня шиє, вишиває та малює.

Кілька місяців навчання і репетицій — і «Овація» вже була готова презентувати свою першу виставу.

— Я вважаю, що наш творчий потенціал ще не повністю розкритий. Сьогодні це початок, але далі буде. У нас є багато творчих людей різних спеціалізацій, — додає Тетяна Міщук.

— Знаєте, як в Уельсі збірна з футболу. Там грають слюсарі, токарі, лікарі. Так у нас театр. У нас тут всі — податкові інспектори, залізничники, підприємці, фотографи і просто дівчата, які люблять фліртувати, — жартує Геннадій Панчук, один з акторів.

Творчий дебют «Овації» відбувся 11 червня. Виставу під назвою «Театральний калейдоскоп» організували на підтримку козятинчанки Діани Цимбарович, яка кілька місяців тому потрапила під поїзд на переходці. Для збору коштів поставили спеціальний кошик, а також продавали квитки на благодійну лотерею, яку розіграли вже наприкінці заходу.

У залі людей зібралося чимало. Ще до початку вистави майже всі місця були зайняті, а глядачі продовжували заходити навіть після того, як погасло світло і на сцену вийшли актори.

На початку дійства до гостей звернулася Наталія Павленко, режисер та художній керівник «Овації».

— Ми назвали виставу «Театральний калейдоскоп». Чому? Тому що він розповідає про жіночу долю. У когось вона гарно склалася, у когось — не зовсім добре. Але є гумор, сатира, і все це разом — «Театральний калейдоскоп», — сказала Павленко.

Після цього до слова запросили Віторію Хоманець, адміністратора театру.

— Наші актори, які сьогодні будуть грати для вас, насправді до того моменту, як вони прийшли в аматорський театр «Овація», не мали справи з акторським мистецтвом, — сказала Хоманець. — Це люди, які опанували різноманітні професії. Серед них є і вихователь дитячого садочка, серед них є і вчителі, філологи, і диспетчери, МНС навіть, і підприємці, і громадські діячі. Але всіх їх об’єднує одне — творча іскра і неймовірне бажання грати на сцені, створювати щось цікаве. Їх невтомна праця, їх душа, їх час, який вони подарували — це все зробило свою справу і сьогодні вони готові виступити перед вами з прем’єрою своєї вистави.

«Театральний калейдоскоп» поєднав у собі уривки з п’єс та монологів і музичні номери. Відкрила виставу Тетяна Фабіцька. Вона виконала знайому усім нам арію «Привид опери».

Після цього Тетяна Міщук прочитала монолог «Театр».

Геннадій Панчук зіграв на саксофоні, Лілія Котовська виконала романс «Гроно акації».

Аліна Світлишина зачарувала глядачів монологом із п’єси Чехова «Чайка».

Оксана Кулікова перевтілилася в Емілію з трагедії «Отелло» і поєднала свій виступ із танцем. Олена Міщук своїм монологом із п’єси Гоголя «Одруження» не раз викликала у глядачів хвилю сміху. Ірина Берелет була неперевершеною у виконанні Кайдашихи і Стецька. «Сорочинський ярмарок», у якому зіграли Артем Павленко та Кирило Долечек, був неймовірно веселим, так само, як і «Шельменко Денщик» у виконанні Сергія Ткачука та Руслани Дацюк.

Загалом того вечора гості в залі побачили два десятки коротких виступів. Кожного актора і виконавця проводжали зі сцени бурхливими оплесками.

Попри те, що для учасників «Овації» це був перший досвід, вони зіграли майстерно. Жодного хвилювання не відчувалося зовсім. Так, наче вони вже багато років на сцені. Наостанок актори виконали Гімн театру «Овація», який написала Лілія Котовська.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Artur Edu

    Що за брехня. Багато вільних місць на фото

    Елена Удвуд reply Artur Edu

    Це фото було зроблено ще до початку вистави. Якщо ви уважно читали статтю, то там написано, що глядачі продовжували заходити до зали навіть після того, як актори вийшли на сцену і почалися виступи. Та позаяк у залі тоді вже було темно, ще одну світлину вирішили не робити, бо все одно нічого б не було видно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ 16:26 Живий коридор для Героя: Козятин прощатиметься з Сергієм Чернієм 15:05 Козятинська ЦРЛ шукає хірурга, офтальмолога, психіатра. Перелік вільних вакансій Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:24 Храм Святої Мучениці Параскеви, що у Глухівцях офіційно перейшов до ПЦУ 13:00 Сьогодні — Чистий четвер. Молитви, прикмети та заборони цього дня 12:06 Назвали імена довгожителів-ювілярів травня, яких вітатимуть грамотами та грошима 11:00 Зробили писанки, щоб порадувати бійців у госпіталі photo_camera 10:04 Минає друга річниця, як на війні загинув Герой Віталій Михайловський 09:00 У Пустосі висадили алею ялинок photo_camera 08:22 «Мийка вагонів могла стати міною»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up