Обшуки у військкоматах: у низці областей, в тому числі і в нашій, ДБР провидять слідчі дії

Обшуки у військкоматах:  у низці областей, в тому числі і в нашій, ДБР провидять слідчі дії
  • Сьогодні, 22 серпня, у низці військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей відбуваються обшуки
  • Слідчі дії проходять співробітники ДБР у межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, які займають керівні посади в обласних та районних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Зазначають, що кримінальні провадження порушені за низками статей, у тому числі за п'ятою частиною статті 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

— Загалом встановили 388 осіб, відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. Вилучається медична документація, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби, особові справи тощо, — зазначають у повідомленні ДБР.

В ході попередніх перевірок вже виявили непоодинокі факти зловживань воєнкомів та безпідставного зняття з військового обліку офіцерів запасу на підставі фіктивних довідок військово-лікарняних комісій.

Відео дня

Наразі за результатами перевірок трьом посадовим особам військкоматів повідоили про підозри.

Нагадаємо:

Читайте також:

Це кадри не з нового епізоду «Зоряних війн», це працюють княжі піхотинці

Наші захисники, Олександр Трофимчук та Володимир Біліченко, потребують фінансової допомоги

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Галя Моисеенко

    Ще потрібно староства сіл перевірити і спитати де кого. Чому переселенці, чоловічої статі не знаходяться на війні ?

keyboard_arrow_up