Обмежили доступ до козятинських кладовищ та перенесли проводи

Обмежили доступ до козятинських кладовищ та перенесли проводи
Фото з архіву газети
  • Після Великодніх свят козятинська міська рада опублікувала інформацію про карантинні обмеження на кладовищах.
  • Зокрема йдеться про змінену дату поминальних днів. Її перенесли на Троїцьку поминальну суботу, 6 червня 2020 року.
  • Які ще заборони діятимуть на цвинтарях — дізнавайтесь у матеріалі

Карантинні впровадження через пандемію коронавірусу розширилися та стосуються уже не тільки прогулянок в парках та лісах, а й перебування на кладовищі. Вони пов’язані із поминальними днями, які зазвичай відзначають після великодніх свят. Щоб зменшити контакти людей на цвинтарях Козятина комісія з питань безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення обмежити доступ громадян до могилок рідних. Дозволяється лише здійснення обрядів поховань з дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту. Для цього на вході міського кладовища розмістили олошення про тимчасові обмеження. Автобуси до цвинтарів також не їздитимуть. Відповідальність за припинення руху громадського транспорту, крім вантажного, задіяного в обрядах поховання, покладена на управління житлово-комунального господарства міської ради. Термін виконання: у період з 20 квітня по 03 травня 2020 року. Виконання рішень комісії — на начальнику козятинського відділення поліції Романові Андрущаку.

Ми запитали, як відбувається процедура перевірки у старшого  інспектора сектору моніторингу, лейтенанта поліції Тетяни Кочневської.

— Постійного несення служби поліцейськими на кладовищі немає, — каже Тетяна Кочневська. — Але наші патрулі періодично заїжджають, щоб перевірити та здійснити контроль виконання обмежень перебування на цвинтарі.

Відео дня

Також комісія вирішила перенести поминальні дні з 25-26 квітня на 6 червня — поминальну Троїцьку суботу. Додамо, що в Козятині, у місті та селі, проводи щороку проводились у неділю, через тиждень після Великодня. Та вірус корони цьогоріч вніс свої корективи.

— Просимо з розумінням поставитися до таких обмежувальних заходів, пом’янути рідних та близьких вдома, а місця їх поховання відвідати вже після покращення ситуації щодо захворювання на коронавірусну інфекцію та завершення карантину, — йдеться  на сайті міськради.

 

Опитування

Як ви ставитеся до карантинних обмежень на кладовищах?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ніна Ніна

    Все вірно .
  • Татьяна Зубко

    Все вірно.Обмежити.
  • Олександр

    А базар закрили '
  • Людмила

    Повністю підтримую.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up