Новорічна ніч в Козятині: темні вулиці, світло в хатах, шахіди ворога та сімейні розбірки

Новорічна ніч в Козятині: темні вулиці, світло в хатах, шахіди ворога та сімейні розбірки
В Новорічну ніч не світився на площі традиційний сніговик. Металеву конструкцію накрили прапором. Вночі фото не вдалося зробити, це вже вранішня світлина
  • Зазвичай у Новорічну ніч ми ведемо репортаж з центральної площі нашого міста.
  • Цього разу через війну з московитами і комендантську годину Новий рік став воістину домашнім святом.
  • Та ми все таки вийшли на вулиці міста, цього разу разом з поліцейськими.

У передсвяткові і святкові дні громадський порядок на вулицях нашого міста забезпечують чотири патрульні екіпажі + екіпажі від територіальної оборони та військової адміністрації.  Всі вони заступили до виконання своїх службових обов’язків за дві години до Нового року і за цей період на службу 102 повідомлень про порушення громадського порядку не поступало.

В Новорічну ніч не світився на площі традиційний сніговик. Справа в тому, що багато наших земляків висловилися, що сніговику на площі не місце, адже там громада міста прощається з захисниками України через війну з федерастами. Металеву конструкцію з сніговиком, музичними інструментами, червоною шапкою та рукавичкою не забрали, а використали, як каркас для українського прапора

Коли ми були о 1:30 на вулиці Довженка патрульним поступила інформація, що над територією Вінницької області летять ворожі БПЛА. Бункерний дід вирішив, якщо не домігся ракетами зіпсувати українцям свято, то може вийде запуском шахідів. Ближче до ранку виявилося, що летіло їх на Україну в Новорічну ніч 45 мопедів. Мабуть заправили росіяни дрони не якісним бензином і вони долетіли тільки туди, де їх приземлило наше ППО.

Відео дня

Найбільш несвяткуючими в Новорічну ніч були жителі вулиці Франка. Між 1:40 і 1:45 горіло світло на цій вулиці лише в чотирьох хатах.

Перший виклик на службу 102 поступив патрульним о 1:50, коли ми були на вулиці Князів Острозьких. 

— З почином вас у Новому році, — сказав черговий райвідділу поліції і додав, щось не поділили між собою чоловік і жінка однієї сім’ї.

Якщо говорити в цілому, то за інформацією чергового відділу поліції на долю всіх патрульних екіпажів від першої години ночі до 8-ї ранку було 5 викликів. І як не дивно в більшості випадків конфлікти розгоралися не в компаніях святкуючих, а між сімейними парами. З більш винуватим в конфлікті поліцейські обходились виховною роботою і після примирення сторін продовжували далі чергування.

Перших козятинчан, які вийшли із-за святкового столу, ми помітили о 3:10 на вулиці Героїв Майдану. Люди нікуди не поспішали та спілкувалися між собою. Пам’ятаємо, як минулого року біля цього ж будинку в 0:05 була справжня канонада феєрверків. Влада заборонила під час війни в Україні використовувати піротехнічні засоби. Тільки по настроям козятинців можна зробити припущення, що під час війни вони і не стріляли б.  Ми всі чекаємо на нашу перемогу й тоді долучимося до всеукраїнського салюту.

Читайте також:

Козятинчани в Instagram: підбірка яскравих фото за тиждень, що минає

«Зрубав — посади, або відео отримає поліція». На Джерельній зрізали ялинку

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up