Не треба бігати з папірцями. Спростили проходження ВЛК

Не треба бігати з папірцями. Спростили проходження ВЛК

Відтепер військові частини й територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть обмінюватися документами з медзакладами через систему електронного документообігу. Це значно спростить та пришвидшить процес проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Про нововведення повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Раніше військові навіть з важкими пораненнями могли годинами стояти в чергах, збирати десятки документів і їздити в різні міста України, щоб пройти військово-лікарську комісію. Наприклад, після рішення ВЛК потрібно було особисто возити документи про відпустку або про непридатність за станом здоровʼя до військової частини. 

Зараз же документи щодо рішення ВЛК про відпустку або про непридатність за станом здоровʼя в електронному вигляді медзаклад направить до військової частини, після чого військовослужбовець може одразу їхати до центру комплектування за місцем проживання або відпустки. Військова частина, своєю чергою, після опрацювання рішення ВЛК, надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до центру комплектування. Через систему електронного документообігу відбуватиметься обмін такими документами:

Відео дня

Водночас за військовослужбовцем залишається можливість подати документи до військової частини особисто.

Нагадаємо, що у серпні Кабмін затвердив порядок електронного документообігу, а в жовтні  – інструкцію з організації обліку особового складу в системі Міноборони України, які унормували відповідну взаємодію засобами електронного зв’язку.

«Електронну систему документообігу вже розгорнуто у більшості військових частин, центрах комплектування, військових госпіталях і цивільних закладах охорони здоров’я, де поранені проходять ВЛК. Її використання дасть змогу скоротити час на отримання документів та проходження військово-лікарської експертизи», – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

У випадку, якщо військовослужбовцю відмовляють у наданні послуги або заклад, до якого звернулися, не має системи електронного документообігу, потрібно звернутись на гарячу лінію МОЗ за номером 0 800 60 20 19 або Міноборони – за номером 0 800 500 442 та повідомити про цей випадок. За надходженням такої інформації команда фахівців обовʼязково забезпечить вказаний заклад доступом до електронного документообігу і перевірить його роботу.

Читайте також: 

Небезпека слизьких доріг: міфи і правда про зимові шини для адептів «і так піде»

15 років тюрми: засудили вінничанина, який допомагав росіянам в підготовці ракетних атак на місто

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор Пугач

    Все для людей

keyboard_arrow_up