Наймасштабніша атака на енергетику: на Вінниччині є «приліт» в об’єкт критичної інфраструктури у Ладижині

Наймасштабніша атака на енергетику: на Вінниччині є «приліт» в об’єкт критичної інфраструктури у Ладижині
  • Уранці 22 березня окупанти завдали чергового цинічного масованого удару по території України.
  • На Вінниччині є влучання в об'єкт критичної інфраструктури.
  • Під обстрілом опинився Ладижин. 

Оголошена повітряна тривога на Вінниччині тривала більше шести годин

— Ворог застосував гібридну тактику БПЛА та крилатих ракет. Є влучання в об'єкт інфраструктури—- розповів Борзов.

Відео дня

До цього голова ОВА звертався до мешканці регіону з проханням під час повітряної тривоги перебувати в укриттях. Повідомляв — в області працюють всі сили та засоби Сил оборони України.

Згодом стало відомо — у Ладижині є влучання по критичній інфраструктурі, — в.о. міського голови Олександр Коломієць

На певний час відключена електроенергія, тепло  та водопостачання. Задіяні всі служби, аби якомога скоріше все відновити. Триває процес переводу Ладижинської міської лікарні на альтернативне джерело опалення. 

Обстріл України

Російські війська ще з вечора 21 березня влаштували масований обстріл України — спочатку полетіли ударні дрони, під ранок — ракети.

Під атакою перебували Харків, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Черкаси, окремі населені пункти Харківщини, Дніпропетровщини, Запоріжжя, Одещини, Хмельниччини, Вінниччини.

Удари наносились в тому числі і по енергетичному комплексу України. У багатьох містах України фіксують проблеми з електропостачанням

 

— Ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час, — зазначив у міністр енергетики України Герман Галущенко. — Мета — не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС. У частині регіонів є перебої зі світлом. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

 

ДніпроГЕС в момент удару окупантів

У Хмельницькому є жертви і постраждалі серед цивільних, — мер Хмельницького Симчишин. Окупанти пошкодили обʼєкти інфраструктури і житлових будинків.

Читайте:

Масована російська ракетна атака на Київ: опублікували фото наслідків

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up