Наші депутати звернуться до Зеленського через непомірно високі тарифи

Наші депутати звернуться до Зеленського через непомірно високі тарифи
  • Відповідне рішення прийняли на четвертій позачерговій сесії, яка відбулася у четвер, 14 січня.

Обурення людей через підняття тарифів не вщухає. Воно й не дивно, адже зарплату ми отримуємо ту саму, проте комуналка з 1 січня подорожчала майже вся. Спершу ми дізналися, що «Вінницягаз збут» піднімає на гривню вартість кубометру газу. Наступним нас «порадувало» Київське територіальне управління, яке повідомило, що з Нового року за воду треба буде платити вже не 41-ну, а 46 гривень. Далі скасували пільговий тариф на електроенергію, за яким за спожиті перші 100 кіловат ми платили по 90 копійок. А потім підняли ціну за транспортування газу.

Після свят населенню урвався терпець. По всій країні люди виходили на мітинги проти нових тарифів. Не відставав і Козятин. У нас теж вихідними зібралися біля адмінбудівлі, аби висловити неспротив із новими цінами на комуналку. А тепер і міська рада вирішила, що з цим треба щось робити.

Тарифи були темою «номер один» на четвертій позачерговій сесії, що відбулася зранку у четвер, 14 січня. Депутати розглядали проект рішення про звернення до Президента, Верховної ради та Кабміну з приводу цін на енергоносії для населення.

Відео дня

— Не тільки наша громада, а громади по всій території України обурені тим, що піднімається комерційна ціна і ми стаємо заручниками, — сказав під час виступу депутат Віктор Заїчко.

— Що стосується тарифів на воду, хотілося б, щоб було звернення від міської ради з питань якості питної води, щоб відреагувала «Укрзалізниця» на дане звернення, — додав депутат Сергій Перенчук.

Після обговорення обранці проголосували за звернення до Президента, Парламенту та Кабінету міністрів. Як йдеться у тексті звернення, міська рада вимагає:

  • вжити заходів щодо зниження ціни на газ і недопущення підвищення тарифів на розподіл газу;
  • знизити тарифи на електроенергію, водопостачання та водовідведення;
  • затвердити прозору та відкриту для людей методику обрахунку тарифів на комуналку;
  • відновити масштабну програму субсидій.

 

Читайте також:

Тарифний майдан в Козятині. "Це тільки попередження. Поки що"

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Місцевий

    У законодавчому порядку слід встановити, що допустима частка витрат громадян (сімей) на оплату житлових приміщень і комунальних послуг не повинна перевищувати 10 відсотків сукупного доходу сім'ї.
  • Руслана Сорока

    Скажіть будь ласка що робити з квартплатою якщо ми на "Управляючій компанії". Казали що вони банкроти, та і ніхто нічого не робить!!!

    RIA-Козятин reply Руслана Сорока

  • Неля Ишмаметьева

    А что делать со считами которые пришли?не оплачивать?ждать?
  • Валерий Говорухин

    Кому платити квартплату?Управляюча компанія банкрут.А не заплатиш ,можуть лишити субсидіі.Міська рада поясніть

    Елена Удвуд reply Валерий Говорухин

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up