На Вінниччині вирувала пилова буря. Зафільмували її і у нашому районі (Відео)

На Вінниччині вирувала пилова буря. Зафільмували її і у нашому районі (Відео)
  • Пилова буря накрила вчора, 2 квітня Вінниччину. Сильний вітер разом із пилом утворили справжню буревій, що пронісся вулицями міста та області
  • Наші читачі зафільмували пилову бурю під час робіт на околиці села у Хмільницькому районі

Пил із Сахари дістався до Дніпра, Києва, Одеської, Франківської та Вінницької областей.

Синоптики та ДСНС повідомляють — через вітряну погоду варто триматись подалі від рекламних щитів, ліній електропередач та уникати перебування поблизу старих дерев, адже сильні пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Вчора, мешканці Вінниччини повідомляли про шквальний вітер та пил у місцевих телеграм-каналах.

Відео дня

 

 

 

Ось, що пише про пилову бурю синоптик Наталка Діденко

«Пил, який переміщується із районів красивенної, але часом небезпечної пустелі Сахари, охопив вже значну частину Європи, добирається і до України. Наше запилення повітря —  це відголоски справді піщаної далекої бурі. Проте називати це пиловою бурею саме в Україні не поспішайте. Пилова буря —  коли тривалий час дме сильний вітер, пересушується грунт, тоді вітер і ганяє масштабними просторами пилюку, грунт, піщинки. Погіршується видимість, тьмяніє небо, пил не дає нормально дихати і осідає, де прийдеться. В Україні найчастіше пилові бурі виникають на півдні та південному сході. Бувають винятки і масштабніші поширення. Теперішня ситуація —  перенесення атмосферою пилу із Сахари. Також може поширитися на значну частину України найближчим часом»

Синоптик радить подбати про зволоження помешкань, людям із проблемами дихання — особливо обережно, вікна відкривати дозовано.

Нагадаємо:

Енергетики Вінниччини попереджають про можливі відключення світла

«Загули» та «заревли» і в Козятині: водіям та пасажирам «двоколісних» нагадують правила безпеки

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up