У Козятині на Підгорбунського зроблять велодоріжку та капремонт вулиці

У Козятині на Підгорбунського зроблять велодоріжку та капремонт вулиці
Юрій Попик на вулиці Підгорбунського. Поки що тут суцільні ями
  • На вулицю Підгорбунського чекає капітальний ремонт. Управління ЖКГ планує відремонтувати проїжджу частину, тротуар та встановити велосипедну доріжку
  • Разом з тим, міська влада планує витратити 12 мільйонів гривень на поточний і капремонт доріг у місті. Які вулиці відремонтують?

Нова інфраструктура. На вулицю Підгорбунського чекає капітальний ремонт. Управління житлово-комунального господарства планує відремонтувати проїжджу частину, тротуар та встановити велосипедну доріжку

Юрій Попик їздить на велосипеді близько чотирьох років. Чоловік живе в районі училища, але регулярно приїздить до центру міста у справах. Адже саме тут знаходяться банки, управління, організації та ринок. Віддає перевагу велосипеду, бо це практичний вид транспорту: багато грошей витрачати на нього не потрібно, швидкість прийнятна. Та й машиною не скрізь заїдеш. Громадським транспортом користується лише тоді, коли погана погода, або коли є потреба поїхати до іншого міста. Каже, їздити нашими дорогами на велосипеді — жахливо.

— Раніше в мене був шосейний велосипед, — розповідає Юрій. — Він розрахований на ідеальну трасу. Дуже жорсткий, але за рахунок цього розвиває велику швидкість. Коли я на ньому їхав по цих ямах, потрібна була максимальна концентрація. Бо якщо буде яма і швидкість десь 30 кілометрів на годину, закінчиться все фатально для коліс. Дуже важко їздити, іноді навіть доводиться виїжджати на тротуари. Бо узбіччя в такому ж стані, як і сама дорога. Хотілося б, щоб десь у центрі велодоріжки зробили. Як мінімум чи до шкіл, чи до парку, там, де гуляють діти. Тому що деякі маленькі діти теж сідають на велосипед. Якби були велодоріжки, можна було б не переживати, що вони їздять самі. Бо якщо впадуть, то це не проїжджа частина, там максимум пішоходи будуть.

Відео дня

У мерії обіцяють повністю відремонтувати вулицю вже цього року

Першу велодоріжку у нашому місті побудують на вулиці Підгорбунського. Саме там управління житлово-комунального господарства планує провести капітальний ремонт.

— Ця вулиця йде повністю під реконструкцію, за проектом вартість робіт — понад три мільйони гривень, — каже начальник управління житлово-комунального господарства Євгеній Малащук. — Як відбудуться усі тендерні процедури, то визначимо підрядника і підпишемо з цією компанією договори на виконання робіт. Хочемо спробувати, а далі будемо розвивати цей напрямок по всьому місту. Щоб будувати в комплексі та створювати умови і для пішоходів, і для велосипедистів.

Ремонт доріг у місті

За інформацією, опублікованою на сайті Козятинської міської ради, цього року з міського бюджету виділили на поточний та капітальний ремонт доріг по 6 мільйонів гривень.

Станом на зараз Управління житлово-комунального господарства розмістило тендери у системі «Prozorro» на капітальний ремонт доріг на вулицях Привокзальній (від будинку №1 до будинку №9), Ярослава Мудрого (від перехрестя вул. Сковороди до вул. Білоцерківської), Довженка (від вул. Катукова до вул. 8-ма Гвардійська).

Поточний ремонт дорожнього покриття передбачено на вулиці Ярослава Мудрого, 8-ій Гвардійській, Сковороди, Незалежності, Стуса, Катукова, Привокзальній, Валдаєвській, Винниченка, Січових Стрільців, Пилипа Орлика, Пролетарській, Героїв Майдану, Грушевського, Матросова та Куликівського.

Частину доріг вже відремонтували.

Олена УДВУД

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up