На минулому тижні росіяни пошкодили один з ключових об’єктів Укренерго. Про відключення на 14 листопада

На минулому тижні росіяни пошкодили один з ключових об’єктів Укренерго. Про відключення на 14 листопада
  • На минулому тижні росіяни серйозно пошкодили один з ключових об’єктів Укренерго.
  • Це вплинуло на живлення низки областей, ситуація у яких поки що залишається складною. Зокрема йдеться про м. Київ, Київську, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Сумську, Харківську, Полтавську та Донецьку області, де застосовуються планові, а іноді й аварійні відключення.
  • Розповіли про обмеження споживання на 14 листопада — деталі відключень

«Київський та харківський енерговузли – це великі регіони споживання електроенергії, куди передається електроенергія з тих регіонів, де вона наразі виробляється. Але мережа у цих областях зазнала дуже важких пошкоджень, і вона поступово відновлюється силами Укренерго та інших енергетичних компаній. Таких масштабних пошкоджень, які з 10 жовтня зазнала українська енергетика, не зазнавала жодна енергосистема. Тому говорити про їх повне усунення наразі не доводиться», — зазначив голова правління Volodymyr Kudrytskyi в ефірі телемарафону «Єдині новини»

Повідомляє НЕК «Укренерго»

Зважаючи на це, планові відключення ще певний час будуть впроваджуватися, зокрема у вказаних областях та у Києві, поки будуть відновлювати можливість передачі електроенергії з інших регіонів. Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб повернути звичний для кожного режим споживання електроенергії.

Відео дня

— Допомогою кожного українця у цьому буде ощадливе споживання електроенергії.

Разом з тим на сторінці Укренерго повідомили обмеження споживання 14 листопада

У повідомленні йдеться — у понеділок, 14 листопада, з 00:00 до 24:00 діятимуть планові відключення у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

В інших областях України відключення наразі не прогнозуються.

— Будь-які обмеження споживання електроенергії є наслідком пошкодження об’єктів енергосистеми російськими ракетами та дронами. Енергетики роблять все, щоб зберегти енергосистему стабільною і в українців було світло. Будь ласка, не полишайте звички свідомо ставитись до споживання електроенергії. Особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання! — йдеться у дописі

У ніч з 10 на 11 листопада, нагадаємо, російський агресор знову завдав удару по об'єкту критичної інфраструктури у Вінницькій області.

Читайте також:

Коли вимкнули світло: поради, як зберігати продукти у морозилці та холодильнику

Вартість електроенергії для населення залишиться без змін до 31 березня наступного року. Нагадали ціни

Що робити, якщо вимкнули світло: поради та рекомендації козятинчанам

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up