На храмовому святі в Пляховій Божественну літургію провів владика Симеон

На храмовому святі в Пляховій Божественну літургію провів владика Симеон
  • У суботу, 9 грудня, за новим церковним календарем відзначають велике церковне свято — Зачаття святою праведною Анною Пресвятої Богородиці.
  • З нагоди престольного свята місцевого храму в селі Пляхова провели святкову літургію. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон.
  • Допомагав йому в службі Божій протоієрей Валерій Кушнір.

Зустрічали митрополита духовенство Вінницько-Барської та Вінницько-Тульчинської єпархії, серед яких були відомі в нашій громаді священники Валерій Кушнір, Роман Масира, отець Володимир з Махнівки та отець Анатолій з Бродецького. 

Крім духовенства та прихожан храму зустрічали владику з квітами і короваєм діти у національних костюмах. Дітей під час зустрічі митрополит привітав солодощами.

Відео дня

В церкві Зачаття святої праведної Анни було багатолюдно, адже серед парафіян храму були віруючі і гості з навколишніх сіл. Допомагав митрополиту в службі Божій благочинний Козятинського благочиння протоієрей Валерій Кушнір та духовенство Вінницько-Барської і Вінницько-Тульчинської єпархії.

Під час літургії його високопреосвященство в молитві до Всевишнього просив у Господа миру в Україні та перемоги українського війська у війні з московитами.

По завершенні святкової літургії пройшла хресна хода духовенства та прихожан храму з молитвами та окроплення храму свяченою водою.

Після хресної ходи владика Симеон звернувся із проповіддю до духовенства, парафіян та гостей свята.

З благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, митрополит Симеон привітав та відзначив очільника Глуховецької територіальної громади Олександра Амонса та директора СТОВ Пляхівське Віктора Савчука медаллю «За жертовність і любов до України».

Релігійну громаду храму Зачаття Святої праведної Анни села Пляхова було нагороджено благословенною грамотою Предстоятеля ПЦУ.




 

.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up