На «Брейн-рингу» перемогла дружба

На «Брейн-рингу» перемогла дружба
Шоу кульок від Наталії Мельничук. Діти з захватом спостерігають за кожним її рухом
  • У рамках тижня дитячої книги в бібліотеці провели свято «Чарівна подія на бібліотечній галявині».
  • До заходу долучилися другокласники школи № 1 та юні вихованці гуртка лялькового театру «Кольорове диво».
  • Актори виступили з виставою «Книжчина лікарня», а школярі взяли участь у літературному брейн-рингу.

Настя Яричевська відвідує театральний гурток з вересня.

► Лялькова вистава «Книжчина лікарня». Дівчинка-розбишака просить книжку повернутися

Відео дня

Це вже її друга вистава. Та попри це, вона хвилюється, бо раніше ніколи не виступала перед такою кількістю глядачів. Сьогодні її персонаж — дівчинка, яка не любить книжки.

— Моя героїня не піклувалася про книжку, — розповідає Настя. — Вона взагалі була розбишакою, постійно била сусіда по парті. А книжку вона облила супом, виривала сторінки, одного разу залишила на вулиці, а вночі пішов дощ. От книжка від неї й пішла. Потім вона знайшла її, але книжка повертатися спершу не хотіла.

► Катерина Котенко читає казку про дружбу олівця та ручки

За сюжетом, ображена книжка втекла від дівчиська-розбишаки й попросила допомоги у лікаря Айболита. Він разом з колегою Мавпочкою вилікував книжку, а дівчинка пообіцяла ставитися до неї краще.

— Мета заходу — залучити дітей до читання та спонукати відвідувати бібліотеку, — каже Наталя Кесарчук, організатор. — Після вистави у нас буде «Брейн-ринг». На нього ми запросили учнів 2-А та 2-Б класу школи № 1.

► «Зернятка» складають пазл

Змагалося дві команди — «Кобзарики» та «Зернятка». У кожній — чотири учасники. До вікторини потрібно було написати казку. Кожна дитина зачитала свій твір. Потім почалися командні змагання. Учасники складали пазли, відгадували назву казки за ключовими словами. У конкурсі «Пантоміма» представник від команди показував своїм колегам загаданого персонажа. А під час «Брейн-рингу» школярі лише за тридцять секунд мали відповісти на запитання.

► «Кобзарики» відгадують питання вікторини

Було не важко, бо дуже легкі запитання, — ділиться враженнями Настя Товкан, учасниця команди «Кобзарики». — І всі ті казки, про які питали, я знаю. Бо дуже люблю читати. Читаю «Читанку», про моделей, «Колобка». Ще коли була зовсім маленька, любила «Ріпку». Найбільше мені подобалася мишка, бо вона в кінці допомогла витягнути ріпку.

Поки журі підраховувало голоси, малечу розважали Наталія Мельничук з музичним шоу кульок та Каріна Тупчій з гімнастичним етюдом «Кармен». Шоу кульок викликало бурхливі овації.

За результатами підрахунків, обидві команди набрали 25 балів.

Олена Удвуд

Читайте ще:

На старт, увага, марш: "олімпійське лелеченя" взлетіло
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up